Реклама / Ads
4| 4520 |24.10.2009 НОВИНИ

Плугчиева със смесени чувства към правителството

.
Меглена Плугчиева
Правителството на Бойко Борисов действало по бързо по отношение на работата с еврофондовете. Това е мнението на депутатът от левицата Меглена Плугчиева, която отговаряше за еврофондовете в предишния кабинет.
 
Все пак тя не пропусна да подчертае и някои грешки, които според нея настоящото правителство е могло да избегне, ако се е вслушвало в съветите на предишното.

„Това е еднопартийно правителство и очакванията ми са, че ще се работи много по-динамично. Не може обаче да се твърди, че всичко се движи със съответното темпо - по Оперативна програма „Конкурентноспособност" в Русе има оплаквания от фирми, подали проекти. По оперативна програма „Околна среда" също има за наваксване много, развитието на селските райони", подчерта Плугчиева.

Според нея управляващите трябва да се възползват от разумните предложения, а не да гледат на тях като на безперспективни, само защото идват от ляво или от опозицията. Тя даде като пример Агенция „Пътища" и фонд „Земеделие": „Случаят с г-н Димитър Иванов - когато стартира правителството, обясних на Плевнелиев защо той е бил освободен. Сега той беше освободен със същите мотиви, с които беше освободен и миналата година. Това е загубено време".

В студиото на Дарик Плугчиева коментира и доклада на ЕК за напредъка на страната ни по усвояването на евросредствата: „Когато на 16 октомври от Брюксел ми изпратиха доклада, ме попитаха защо сега България не се възползва да покаже, че наистина е поправила грешките и продължава по-ускорено да работи. Миналата година не само, че критичният доклад беше голям шамар за нас, както и спрените средства, но лошото беше, че по-големият негативен ефект беше в обществото и в широката европейска общественост се създаде впечатлението, че България е неспособна, некадърна, че тук има корупция и проблеми. А сега, когато този доклад реабилитира името на България, ние не се възползваме така, както биха го направили другите страни".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4878 |15.10.2009 Я. Янев: Ив. Костов е гуру на правителството . 3| 4345 |07.10.2009 Р. Желева: Не се чувствам застрашена от М. Кунева . 5| 4681 |27.09.2009 Гневни железничари скочиха срещу мерки на правителството . 15| 5891 |24.09.2009 Червени софиянци мерят с анкета топлите чувства на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads