Реклама / Ads
1| 4442 |03.01.2016 НОВИНИ

Побеля цяла България

.
Вали сняг в цялата страна
Сняг заваля в цяла България, валежите започнаха първо в западната част, но постепенно обхванаха и източните райони. Образува се снежна покривка, съобщиха от НИМХ.
 
През нощта в София във връзка с валежите започнаха обработки със смеси срещу заледяване по улици и булеварди, по които се движи обществен градски транспорт.

Направени са обработки във всички 24 столични райони. На терен са работили 175 снегопочистващи машини, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Фирмите ангажирани с почистването са изпълнили обработки със смеси срещу заледяване и по опасни и стръмни пътни участъци, както и на основни улици в част от районите на града като "Средец", "Възраждане", "Оборище", "Нови Искър", "Кремиковци" и др. В някои райони обработките продължават и в момента.

В Природен парк "Витоша" е възложено опесъчаване на пътя Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.

В момента градският транспорт се движи нормално по всички маршрути. Напомняме на водачите да карат с автомобили оборудвани за движение при зимни условия и да бъдат внимателни.

Слаб сняг вали в Сливен. Натрупаната снежна покривка е около 1 - 2 см. Пътните настилки на основните булеварди са почистени до асфалт, предстои да се обработят и основните квартални улици. Слабо е движението в Сливен.

Частично влажни и заскрежени са пътните настилки в област Шумен. По път ІІ-73 Шумен-Карнобат има опасност от свличане на скални и земни маси, сочи справка на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Проходими при зимни условия са пътищата в Смолянско. Мокри и хлъзгави участъци има по високите места на Родопите. От Областно пътно управление апелират водачите да спазват въведените в областта ограничения, да шофират със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия и да не тръгват на път с неподготвен за движение при зимни условия автомобил.

Лек пътен инцидент е станал край Банско рано тази сутрин. На мястото има две коли, но все още не е ясно дали само едната или и двете са се завъртели и са се ударили в мантинелата. Причините за инцидента все още се изясняват. Според дежурния произшествието е породено от несъобразена скорост. Няма пострадали. Щетите са само материални – по колите и мантинелата.

25 машини почистват и опесъчават републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово. Времето е облачно. Превалява слаб сняг. Пътните настилки са мокри, но почистени и опесъчени. Температурата на въздуха е от -9 до -6 градуса. На прохода Шипка е -12 градуса. Няма допълнително въведени ограничения и затворени пътни участъци. Не са регистрирани и пътни инциденти в областта. На Шипка остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона.

Слаб е сутрешният трафик във Видин и областта. Пътните настилки са снежни, времето е сухо и студено. Пътните настилки са изчистени и опесъчени.

Пристанище-Варна е отворено за всички кораби, съобщиха от Координационния център на порта. Видимостта в района e добра, времето е облачно. Вятърът в района на пристанището е умерен от север, северозапад, вълнението на морето е около е два – три бала.

Заснежени са пътните настилки на територията на област Велико Търново. Времето е облачно. Превалява слаб сняг. Температурата на въздуха е минус 10 градус. Няма регистрирани тежки пътни инциденти. На територията на областта няма допълнително затворени пътни участъци. Проходът на Републиката е отворен за движение.

Спокоен е трафикът в Пазарджик и по главните пътища в региона. В областта няма въведени ограничения на движението заради ремонти. В планинската част на региона има заснежени и заледени пътни участъци.

Пътните настилки в област Кюстендил са заснежени и хлъзгави. В цялата област е превалял сняг. Пътните настилки са заснежени и хлъзгави. По-голяма е снежната покривка във високите части. Всички машини на пътноподдържащите фирми са ангажирани със снегопочистване и опесъчаване на републиканската пътна мрежа. Почистени са участъците от автомагистрала „Струма” и главен път Е-79. Почистват се пътищата Кюстендил – София и Кюстендил – Дупница.

Слаб сняг превалява на територията на област Стара Загора, пътните настилки са заснежени и обработени. На проходите „Шипка” и „Хаинбоаз” и по автомагистрала „Тракия” пътните настилки са заснежени и обработени. Няма преспи и навявания. Машини разчистват пътните настилки в областта от 2.30 часа. Пътищата са проходими при зимни условия. Времето в област Стара Загора е облачно, с добра видимост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9831 |03.01.2016 Турски журналист: Анкара провежда тайни операции в България от 65 години . 46| 5025 |31.12.2015 Изследване: България е една от нещастните страни през 2015 . 16| 5287 |31.12.2015 Русия няма да спира доставките на газ за България . 0| 4721 |29.12.2015 Опасен въздух в половин България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads