Реклама / Ads
20| 4454 |24.01.2015 НОВИНИ

Побойникът Борис: Ударих доктора, той ме бута и души

.
Борис и приятеля му
Ударих доктора, но моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата". Това каза Борис, който наби шефа на клиниката по реанимация в УМБАЛ "Света Анна" в София д-р Димитър Николаков по Нова телевизия.
 
Заедно с прителя си той наълтва в реанимацията в болницата в четвъртък и нападна доктора. Двете момчета се явиха в предаването, за да разкажат своята версия за случилото се. Моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата. Отидохме в болницата, за да оправим документите на бащата на неговата приятелка. Нормално е като даваме документите, да се поинтересуваме за състоянието на пациент. Когато дадохме картона на санитарката попитахме какво се случва с пациента. Тя каза, че каквото са казали сутринта - това е. А сутринта те казали на приятелката му, че баща й е получил инфаркт същия ден.

От входа на отделението видях началника Николаков. Той дойде при мен - на камерите в болницата може да се види как влизам и как излизам. Доктора ме избута с едната ръка за гърба, с другата за рамото, каза той.

Не сме срещу лекарите, и министъра, а конкретно срещу този човек. Не търсим съчувствие, а поне да получим някакво разбиране. Когато му казах за хипократовата клетва и ме хвана за врата. Три пъти съм го ударил през ръцете, разказа още Борис. Лекарят има мозъчно сътресение и нараняване в областта на веждата.

В момента се води досъдебно производство и не съм оторизиран да давам информация. Искам да се приключи. Не са виновни тези момчета, не ги обвинявам. Това е мой проблем като лекар, на вас - като журналисти, на обществото, че не знаят какво е дисциплина. Навлизането на територията на реанимация, ако не си със специално облекло е изключително опасно както за пациентите вътре, така и за обществото навън. В реанимация е налична инфекция, ако се изнесе в обществото чрез хора, които неправомерна влизат там, е изключително опасно. Не търся вина на този господин, който ме удари. личността на д-р Николаков няма значение, реагирал съм така, че да запазя живота и здравето на пациента", обясни д-р Димитър Николаков в пряко включване по телефона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5418 |13.01.2015 Пак ударихме дъно по качество на живот в Европа . 23| 7988 |10.10.2014 М. Радев: Удариха КТБ първо челно, после в тила . 19| 4701 |06.10.2014 Ударихме най-ниската избирателна активност от 1989 г. насам . 14| 9457 |03.09.2014 Д. Кочков пред Фрог: Дъждовете удариха и „Напоителни системи”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads