Реклама / Ads
77| 13693 |01.07.2011 НОВИНИ

Почина Васа Ганчева; тук е последният й разговор с нас!

.
Васа Ганчева
Това станало след поредната й, 4-та поред, коремна операция. Критичката обаче не могла да преглътне нанесената й обида, че е взела подкуп за поръчкова статия.
 

През последните три седмици Васа Ганчева претърпя четири сложни операции на корeмната област в "Пирогов". Това съобщи сестра й проф. Вера Ганчева. Според нея обаче Васа не е могла да преодолее обидата, която й беше нанесена и това я е сринало физически. Това се случи, когато екипът на „Съдебен спор" от НТВ засне как медийната критичка сама определя хонорар от 1000 лв., срещу който поема ангажимент в 3 поредни броя да напише хвалебствия за предаването. По този повод тя нарече Иван и Андрей "хлебарки".

Ганчева бе приета по спешност в столичния медицински институт "Пирогов" на 22 юни с остри коремни болки за операция. Диагнозата й бе преплитане на червата, като докторите съобщиха тогава, че операцията е минала успешно. Сестра й определи стреса, на който е била подложена Вака като "ураганен".

Васа Ганчева е родена на 29 април 1946 година в София. Тя е водила различни предавания по телевизията, напр. "С Вас е Васа" и "Вкусът на живота". Режисьорка е, пише сценарии и играе в различни филми. Тя е сред създателите на "Всяка Неделя" и "Панорама", както и шеф на културния ресор в БНТ по времето на Хачо Бояджиев. Ганчева беше най-добрата съвременна преводачка от шведски.

Репортерът на в. „Торнадо” Васил Василев беше един от последните, които успяха да се видят с ТВ легендата, която обожаваше бохемския живот, преди да влезе в болница. В нейната любима кръчма „Вкусното кебапче” до БНТ тя говори за младите, за старите, за журналистите, за медиците и политиците:
„Адашче, съкратиха ми живота онези! Оправиш се с едните, идват другите. Какво съм им направила, кажи ми, защо все на мен... Аз съм журналист на свободна практика, мога да взема тези пари... Мен ме търсят, без работа няма да остана! В момента превеждам страхотен роман от шведски! Скандинавците знаят как се пише, не са като нашите. Дай ми координатите на Огнян Стефанов, може да пропиша във вашия вестник...
Младо момче си, не сe излагай, какво си ме заразпитвал за политици?! Говори ми за гаджета, за купони... Кажи какво прави моят любимец Ванката Ласкин? Той е голям мъжкар! Твоите колеги са станали пълни помияри. Едните са телеграфки с микрофонче пред Бойко, другите – хлебарки, които обичат да се е*ават с останалите и да им вредят. Успяват да влизат навсякъде, под всяка врата, през тоалетните дори могат да снимат задници...”

За връзката на Ганчева с Маргина и за отношенията й с Юлиян Вучков - четете в новия брой на в. „Торнадо” на 7-ми юли!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 15575 |01.05.2011 Почина Иван Славков–Батето . 2| 5072 |07.03.2011 Откриха мъртво бебе в дома му, адвокат почина от задушаване . 0| 5202 |01.03.2011 Бебе почина във Враца . 0| 5425 |28.02.2011 Днес е последният ден от преброяването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads