Реклама / Ads
0| 5492 |17.06.2007 НОВИНИ

Почитателят на белия цвят, Джанфранко Фере, отиде при своите ангели

.
Италианският моден дизайнер Джанфранко Фере почина в миланска болница, след като бе настанен там в тежко състояние след мозъчен кръвоизлив. Дълги години той работи за Кристиан Диор, но създава тоалети и за собствената си марка.Фере е многократен носител на престижната италианска награда за мода „Златното око".
 

Почина италианският дизайнер Джанфранко Фере. 62-годишният Фере беше приет по спешност в болница Сан Рафаеле в Милано на 15 юни, след като се почувствал зле. През нощта обаче състоянието му се е влошило и той е починал от мозъчен кръвоизлив.

Фере е роден на 15.08.1944 г. в Ленано, Северна Италия. Майка му остава вдовица, затова Фере и брат му са отгледани и с помощта на двете му лели. Чувството му за перфекционизъм навярно се дължи именно на тяхното влияние. Докато учи в Милано архитектура, се издържа, правейки колани.
Джанфранко Фере е главен дизайнер за Кристиан Диор от 1989 г. до 1997 г. Той е многократен носител на престижната италианска награда за мода „Златното око". Докато работи за Диор, подължава да създава дрехи и за собствената си марка. Фере е много критичен към модните течения и последните писъци на модата. Справя се с натоварената си програма, задълженията си към Диор и собствената си марка в Италия, като лети между Милано и Париж с частния си самолет. През 1996 г. става ясно, че пролетната колекция за ‘97 ще е последната на Фере, която ще носи марката Диор. Неговата собствена линия и марка е много по-практична и удобна от Диор и се отличава с практични джобове и липса на големи шапки. Eдна от дрехите, които винаги използва, е бялата блуза. Известен е и с това, че оформя по различен начин бял памук, коприна или органза, създавайки бяла тениска със специфична форма. Той е кралят на бялата тениска.

У нас Руши Видинлиев е дефилирал на модния подиум като рекламно лице на Джанфранко Фере. Съвсем наскоро още една българска ВИП персона облече тоалет на Фере. След като преди седмица на собствената си сватба Стефка Костадинова хвърли булчинския си букет от лилави лилиуми, младоженката побърза да се преоблече в червено-черен тоалет на любимия си дизайнер Фере.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 83 |28.03.2024 Спипаха дипломатическа кола с нелегални мигранти на "Капитан Андреево" . 1| 328 |28.03.2024 Съдът върна "Евролаб" в лабораторията на "Капитан Андреево". Вътев заяви, че обжалват решението . 0| 464 |28.03.2024 Tежко въоръжени и маскирани униформени с кучета проверяват центровете за мигранти в София. Има задържан . 1| 646 |28.03.2024 АФП: В центъра на последната криза в България е бившият премиер Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads