Реклама / Ads
14| 5532 |21.02.2010 НОВИНИ

Почтените бизнесмени ги пльоскали по очи

.
Яне Янев
Това разкри Янев и каза, че между Борисов и Цветанов имало само куртоазна усмивка.
 

Къде е аферата "Мургина", която засяга около 1 млд от ДДС и други минтически измами, защо делото е сложено на трупчета; защо никой не говори за мега дела от типа на това на Асен Асенов; колко арестувани има заради заменките, попита по НТВ лидерът на РЗС Яне Янев. В организираната престъпна група около заменките са замесени хора на високо ниво, обяви той. Искаме корупцията да е с ясна дефиниция, а не разчистване на сметки около различни групировки, добави Янев.

Не се съпротивляваме срещу "Наглите" и "Октопод", стига те да не са за разчистване на икономически терен заради боренето на една групировка от друга, каза още Янев. В "Октопод" се виждало, че има милиционерски натиск върху обществото и пледиране единствено на тезата, устройваща МВР; което нямало да стане, ако управляващите били по-грамотни и четяли, за да установяват, че възпроизвеждали модела на фашистката диктатура, обяви лидерът на РЗС.

Вътрешният министър арогантно и грубо с милиционерски ботуш скача с бутоните върху съдебната система, квалифицира Янев. Половината от съдебната система е политически зависима, защото ВСС се избира от НС по силата на уродливата Лукановска конституция, обясни Янев. Не можеш да уличаваш с пръст магистрати, за това, че не ти изпълняват политически поръчки.

Истинският лидер на ГЕРБ е г-н Цв. Цветанов, каза Янев, позовавайки се на рейтинга му. Цветанов има своя самостоятелна политика и след няколко месеца голяма част от народните представители ще обявят, че застават зад Цветанов, а не зад Борисов, пророкува лидерът на РЗС. Сега помежду им имало куртоазна усмивка, но съществувал проблем.

Веднага след това Янев каза, че Цветанов е маша в ръцете на Цветанов, а режисьорът на ареста на Ал. Петров бил Борисов; правителството пък действало като милиционерска хунта. Управлението работело на принципа проба-грешка, а като кажел Борисов нещо сутринта, вечер вече го бил забравил. Почтените бизнесмени пък ги пльоскали по очи и по корем и ги викали на разпит, ако си поискат ДДС. Янев щял да назове конкретни имена другата седмица. Имало и бизнесмени, рекетирани от депутати от ГЕРБ. Те били готови да свидетелстват, но пред други институции, които РЗС щяло да им осигури.

Нито е внедрен Ал. Петров в РЗС, нито ни е създал, възмути се Янев и каза, че залите пращели от хора на срещите на партията. Те очаквали едно, пък станало друго, каза лидерът. ГЕРБ е последният мутант на криминалния преход, хибрид между БКП и МВР, дословно артикулира той. ДАНС ли докарва хората в нашите зали, ние сме единственият извънсистемен политически фактор, добави Янев и осведоми, че с Ал. Петров той се бил срещал по-малко от другите лидери на партии, но не си бил водел тефтер за конкретните пъти, когато се е виждал с него.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4740 |29.10.2009 Отец мами с 45 000 лв. наивни бизнесмени . 7| 6012 |29.04.2009 Протестират студенти, работници, фармацевти, бизнесмени... . 7| 5941 |13.04.2009 Бизнесмени в истерия за гардове . 3| 5658 |10.02.2009 Бранко Цървенковски покани български бизнесмени да инвестират в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads