Реклама / Ads
7| 4813 |06.11.2020 НОВИНИ

Подалият оставка Данчо Пенчев се връща като шеф на РЗИ-София

.
Източник: БГНЕС
Освободеният преди дни директор на столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев отново ще ръководи институцията. Той подаде оставка изненадващо в края на октомври, като не посочи мотиви за решението си, но по-късно от изказване на премиера Бойко Борисов се разбра, че причина за това е отменената карантина след отрицателен тест на президента Румен Радев, който беше контактен със заразен.
 

Главният здравен държавен инспектор Ангел Кунчев обяви пред "Нова телевизия", че членове на семейството на настоящия директор на столичната здравна инспекция Илонка Маева са с положителни проби за коронавирус и тя е поставена под карантина. Заради липсата на достатъчно кадри е било предложено на Пенчев да бъде назначен за зам.-директор и да ръководи инспекцията, докато Маева отсъства, и той се е съгласил. Преди оставката на Пенчев Маева бе негов зам.-директор.

 

"В момента в София и във всички големи градове тече процес по разкриване на нови COVID легла. Това изисква постоянна връзка и координация с РЗИ и съм доволен и благодарен, че д-р Пенчев прие отправеното предложение и още от днес ще се включи в работата по осигуряване на легла", каза още Кунчев.

 

Ситуацията с оставката на Данчо Пенчев започна с поставянето под карантина и предсрочното й прекратяване за президента и министър-председателя, след като беше установено, че са били контактни със заразен. По наредба на здравния министър всяко лице, контактно на потвърден случай на COVID-19, подлежи на 10-дневна карантина, считано от последния контакт с потвърдения случай. Условие, на което отговаряха и Радев, и Борисов. Карантината и на двамата обаче бе прекратена преждевременно от РЗИ,. Ден след свалянето на карантината на Борисов се оказа, че той е заразен с коронавирус и потенциално е заразил други хора във времето, в което еднолично бе прекратена тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6553 |05.11.2020 Ден 120: Протестиращи отново зоват: „Борисов, позор! Оставка и затвор“ . 16| 4596 |05.11.2020 Хашим Тачи подаде оставка като президент на Косово. Обвинен е във военни престъпления . 12| 4489 |03.11.2020 Фандъкова се опъна на здравния министър, няма да иска оставката на шефа на Четвърта градска болница . 119| 12974 |02.11.2020 Той: Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше! Няма да подадем оставка. Маски, дистания...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads