Реклама / Ads
4| 5210 |17.03.2010 НОВИНИ

"Подкрепа" иска ремонт на кабинета

.
Д-р Тренчев Източник: в.
В остра декларация КТ „Подкрепа" заяви позицията си за политиката на управляващите, довела до задълбочаване на икономическата криза в България, критично състояние на публичните финанси, срив на основни социални системи в страната.
 

Заетостта прогресивно намалява, а тенденцията безработицата да достигне критични измерения се потвърждава, нараства и обедняването на населението.

От "Подкрепа" са категорични, че отсъства целенасочена, обмислена, консенсусна, балансирана, възможна и ефективна антикризисна политика.

Според синдикалиститет несъстоятелни са стремежът и усилията към постигане на нереалистични краткосрочни и средносрочни цели като балансиран бюджет, размер на фискалния резерв, шоково нарастване на приходите в държавната хазна, ударно усвояване на средства от фондовете на ЕС, внезапна оптимизация на разходната част на бюджета, чудодейни обеми на чужди инвестиции и магически прогрес по пътя на кохезионната и конвергентна програма за достигане до приемливи европейски стандарти на обществено развитие.

„Подкрепа" алармира и за поставените на дневен ред нови, още по-тежки рестрикции, ограничения, съкращения, задължения за обикновените граждани,  които разчитат на своя труд, за да оцелеят. Намаляват се нетните доходи на държавната администрация, полицаите, военнослужещите и пенсионерите. Това поставя отново обикновения български гражданин в условия на лишения, жертви и нови страдания, като в същото време никой не посяга върху придобивките на незаконно забогатялите, се казва още в декларацията.

Припомняме, че неотдавна стана ясно съществуването на рестриктивен план на финансовото министерство, сред чийто мерки са данък върху пенсиите, принудителен неплатен отпуск за бюджетни служители, данък общ доход, преди да се удържат осигуровките, съкращава наполовина дните за платеното майчинство.

Според Конфедерацията на труда „Подкрепа" е необходима спешна смяна на философията и методите за управление на финансите на страната. В противен случай ни очаква финансов и икономически крах.

Синдикалистите подчертават за пореден път, че на България е нужно Правителство на националното спасение. Те са убедени здравият разум на министър-председателя ще го доведе до правилното решение за неговото структуриране, се посочва още в декларацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5746 |23.02.2010 Подхващат Масларова за "златния" ремонт в Стара Загора . 10| 5251 |27.01.2010 Ремонтът на кабинета мина безаварийно . 9| 5446 |22.01.2010 "Атака" одобри ремонта на кабинета "Борисов" . 8| 5315 |17.11.2009 Да се бръкне в джоба на богатите заради бедните, искат от "Подкрепа"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads