Реклама / Ads
25| 6160 |13.11.2013 НОВИНИ

"Подкрепа": Митингът на КНСБ е дирижиран

.
Конфедерацията на независимите синдикати в България обяви, че излиза на общонационален протест на 20 ноември.Решението трябваше да бъде обявено заедно с другата синдикална организация „Подкрепа".Часове преди пресконференцията обаче от „Подкрепа" изпратиха становище, в което намекват, че митингът на КНСБ е "дирижиран".
 

По тази причина синдикатът ще заседава след два дни и ще обсъди своите действия с Ранобудните студенти.От КНСБ обявиха, че дават време на колегите си от другата организация да помислят, дали ще участват.

„КТ „Подкрепа" не намира никакво основание да излиза от социално-икономическия периметър, което е и предмет на синдикалната дейност, и да взема страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента, дирижирани от задкулисните кукловоди на прехода", се казва в съобщението.

Синдикатът допълва още, че „не може да си позволи да участва в сценарий, решен от други сили и на друго място още миналата седмица, както стана ясно чак ден след проведените разговори за организиране на „съвместна" акция."

Часове по-късно от КНСБ обявиха, че шествието им ще мине през здравното министерство и ще стигне до Министерския съвет.

„Ще се съберем на площад "Македония" в 8.30 часа и към 11,15 часа ще тръгнем. По време на шествието ще се връчи на министъра на здравеопазването Таня Андреева декларация с исканията на здравните работници и ще продължи до Министерски съвет, където делегация ще внесе декларация. Основният митинг ще се проведе в 12,30 часа на бул. „Цар Освободител". Ние няма да допуснем в протестната ни акция участници от протестиращите и контрапротестиращите. Няма да допуснем политически изказвания. Има предложения от синдиката нa миньорите да имат свои действия, и те ще бъдат обявени допълнително", каза председателя на стачния комитет на КНСБ Валентин Никифоров.

Председателят Пламен Димитров пък отбеляза, че дават време на „Подкрепа" да решат, дали ще се включат. Той допълни, че нагласите за национална стачка са под 20% сред членовете на синдиката.

Само преди два дни двата основни синдиката решиха да обединят стачните си комитети и да планират съвместни действия. Пресконференцията в сряда също трябваше да бъде с представители на двете организации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5140 |12.11.2013 КНСБ и "Подкрепа" с общ национален стачен комитет . 41| 5076 |11.11.2013 КНСБ и "Подкрепа"правят общ стачен комитет . 4| 5234 |04.11.2013 КНСБ: Държавата да застрахова медиците . 15| 5093 |14.10.2013 КНСБ плаши със стачка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads