Реклама / Ads
50| 5300 |07.12.2011 НОВИНИ

"Подкрепа" реши: Стяга национална стачка

.
д-р Тренчев
Потвърждава се решението за оттегляне от 3-странния диалог на всички нива;
 

 

Конфедеративният съвет на КТ "Подкрепа" на свое извънредно заседание обсъди и анализира ситуацията, породена от действията на изпълнителната и законодателната власт на Р България, съобщават от синдиката.

 

Със специална декларация, подписана от д-р Константин Тренчев, се констатира едностранен отказ и погазване на поети и подписани ангажименти от страна на правителството в Споразумението между синдикати, работодатели и държава за пенсионната реформа в България; имало незаконно внасяне на промени чрез Закона за бюджета между първо и второ четене, променяне на възрастта за пенсиониране на първа, втора и трета категория труд, без наличието на солидни аргументи, както и предварително разглеждане на промените в НСТС, заобикаляйки го чрез група народни представители от ГЕРБ. Вместо това ни се предложи разглеждане на елементи от пенсионната реформа, без основния проблем увеличаването на възрастта за пенсиониране, казват от Подкрепа.

 

Като още минуси те сочат: Решението за отнемане на добавката за прослужено време /клас/ чрез ПМС от 23 ноември, чрез въвеждане на новата система за заплащане на труда, целяща намаляване доходите на населението; Нежеланието за преговори и тяхното протакане със стачкуващите железничари от страна на държавата, чрез нейните представители в БДЖ и министъра на транспорта, доведоха до ескалиране на стачните действия от страна на законно стачкуващите железничари. С тези действия ръководството на БДЖ и държавата целят отнемане на социални и трудови права и водят до умишлен фалит на БДЖ; Незачитането на волята на българските избиратели, изразена чрез многохиляден протестен митинг пред Народното събрание на 30 ноември 2011 г., е поредното доказателство за несъобразяването на управляващите с целите и желанията на българския народ.

 

Затова Конфедеративният съвет на КТ "Подкрепа" реши: Потвърждава решението от 17 ноември 2011 г. за оттегляне от тристранния диалог на всички нива; Упълномощава Националния стачен комитет и Изпълнителния съвет на КТ "Подкрепа", съобразно променящата се ситуация в страната в негативна посока, да предприемат всички необходими действия за провеждането на ефективни национални протестни действия, в т. ч. и национална стачка във всичките й форми.

Подкрепяме в пълна сила законната стачка на българските железничари. Напомняме на народните избраници, че са избрани от народа и са се клели да служат в името на народа. Ние помним всяко тяхно действие и решение, се казва още в декларацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5010 |05.12.2011 Началник влак обяви гладна стачка . 50| 5780 |05.12.2011 К. Тренчев: Ако хората излязат на общонационална стачка-ще съм в първия ред! . 8| 6118 |04.12.2011 Железничар обяви гладна стачка . 3| 5149 |03.12.2011 Влаковете отново спряха, 10-ти ден на ефективна стачка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads