Реклама / Ads
6| 5339 |20.12.2007 НОВИНИ

Подкупът от 20000 евро бил за Румен Петков, казва в разговор арестуваният прокурор Ангел Дончев

.
Сензационно развитие има на случката с арестувания прокурор Ангел Дончев. Той направил признания, като замесил името на вътрешния министър Румен Петков в скандала с подкупа.
 
Неочакваният обрат хварлил в паника колегите на Дончев, които били натоварени да разследват случая с подкупа. Оказало се, че има запис на подслушан телефонен разговор между Дончев и колегата му Емил Милев, от който всъщност са исканите 20 000 евро. В него Дончев казва, че парите са предназначени за Петков. Прокурорите обаче били записвани без надлежно съдебно разрешение, уточнява Дарик радио. След 24 часа щели да бъдат готови протоколите от записаните разговори. Очаква се след това Софийска градска прокуратура да поиска постоянен арест за Ангел Дончев. Според запознати със случката, по телефона Дончев обяснил на Милев, че пачките ще даде на министъра, за да разпореди той от своя страна на ГДБОП да спрат разследване срещу Милев. Именно Петков бил разпоредил двамата да бъдат записани без да има разрешение от съда. Ако до довечера специалните разузнавателни средства не бъдат потвърдени от съда, ще бъдат обявени за незаконни и няма да бъдат приети като доказателство.

ГДБОП разследвали районният прокурор на Сливница Емил Милев и съпругата му Розалина Михайлова, прокурор в Софийската районна прокуратура, заради укриване на имоти. Оказало се, че Михайлова е подписала декларация с невярно съдържание, в която се твърди, че семейството не притежава недвижими имоти, за да получат общинско жилище. Те обаче имали такива имоти.

Емил Милев вече е разпитан от съдия. Ангел Дончев също е присъствал и е задавал въпроси, което е разрешено по закон. С Дончев бил и адвокатът му Савов.

Снощи магистратът от Върховна касационна прокуратура Ангел Дончев бе арестуван при получаване на подкуп от Емил Милев, също прокурор. В акцията участвали

Веднага били уведомени президентът Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев. Станишев от своя страна разговарял с лидерите на партиите от тройната коалиция, съобщиха за Frognews.bg доверени източници.

На който му искат пари от мое име, да знае, че хем го лъжат, хем го крадат, заяви по повод новото развитие на скандала министърът на вътрешните работи Румен Петков. Той знаел още във вторник за готвената акция и разпоредил на главния секретар на МВР Валентин Петров да използва всички законови средства, включително и подслушване, за да се изясни случаят. Вътрешното ведомство осигурило и 20000 евро за да щракне капана срещу Ангел Дончев. Може да се злоупотребява с чуждо име, но това няма да доведе до успех нито един изнудвач, категоричен е министър Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4724 |20.12.2007 ГЕРБ без мнозинство в следващ парламент, разчита на „патерица” от ВМРО . 1| 5380 |20.12.2007 Бюджет 2008 вече е факт, опозицията го нарече "надписана сметка" . 5| 9079 |20.12.2007 Арестуваха висш прокурор с подкуп, той плаши с кукловодите в държавата . 1| 5333 |20.12.2007 Румен Овчаров: Нямам лична битка с Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads