Реклама / Ads
0| 4774 |18.03.2008 НОВИНИ

Подобряват електрозахранването по Южното Черноморие

.
Подобряване сигурността и качеството на електрозахранването, както и повишаване капацитета на електропреносната мрежа в района на Южното Черноморие е един от основните аспекти в инвестиционната програма на ЕVN Bulgaria.
 

Голяма част от инвестициите на дружеството са насочени към райони със силен икономически растеж и интензивно строителство, като особено внимание в това отношение се обръща на южното черноморското крайбрежие.

До 2010 г. потреблението на електроенергия в този туристически регион ще се увеличи с около 130 мегавата спрямо 2006 г. За посрещане на силно завишената консумация на електроенергия по Черноморието от НЕК са планирани допълнителни подстанции в региона.

Без тези допълнителни подстанции 110/20 киловолта, не може да бъде гарантирана сигурността на електрозахранването по черноморското крайбрежие в натоварения туристически сезон. За да отговори на нарастващото потребление на електроенергия и като дружество, което се стреми да подобрява качеството на предоставяната услуга и да развива и инвестира в мрежата, на която е собственик, ЕVN Bulgaria планира да инсталира 2 мобилни подстанции в региона.

stulb.jpg
 снимки Вяра Йовева

Стремежът на дружеството е те да да бъдат пуснати в експлоатация преди началото на летния сезон, като дотогава се очаква да приключат дейностите по изготвяне на съответната документация, транспортиране от Австрия и инсталирането на съоръженията. Едната подстанция ще бъде монтирана в региона на Слънчев бряг, а другата ще подсигури допълнителни енергийни мощности в района на гр. Созопол.

Технологичното изпълнение и реализация на проекта на ЕVN Bulgaria вече е в пълен ход. Максималната мощност на всяка от подстанциите може да достигне 15 MVA. Стойността на двете съоръжения възлиза на около 7 млн. лева. Подобен инвестиционен проект дружеството реализира през 2006 г., когато в района на Обзор бе инсталирана първата в България мобилна подстанция, също комплектна доставка от EVN - Австрия. ЕVN Bulgaria ще вложи общо над 22,5 млн. лева за инвестиции и ремонти в района на Южното Черноморие през 2008 г. Дружеството работи в тясно сътрудничество с НЕК, общините и всички институции за дългосрочно осигуряване на по-добро и качествено захранване с електроенергия. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4654 |18.01.2008 По Черноморието не щат Бургас-Александруполис . 0| 4938 |01.03.2007 Мъдруват върху стратегия за управление на българското Черноморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads