Реклама / Ads
7| 5463 |24.05.2013 НОВИНИ

Подпалиха колата на шефа на Слънчев бряг

.
Златко Димитров Източник: chernomorskifar.com
Запалиха джипа на шефа на Слънчев бряг и бивш зам-областен управител на Бургас Златко Димитров навръх бала на дъщеря му.
 

Служебният автомобил на изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД е пламнал снощи около 2.15 ч. на външен паркинг, близо до жилището на Златко Димитров в гр. Несебър. Самият Димитров е бил събуден от алармата, която се е задействала. Огънят се е разпространил изключително бързо и за секунди е обхванал целия автомобил. Чул се е силен гръм, докато колата е горяла. Пожарът е потушен от противопожарен автомобил на Териториалното звено на ПБЗН Несебър. По първоначални данни автомобилът е изгорял непоправимо.

Изгорялата кола е била преместена по-късно в двора на РУП Слънчев бряг, където се намира и в момента, съобщават от дружеството.

Запаленият автомобил на е “Киа Соренто”, на стойност около 45 000 лв. Колата е застрахована. Според Златко Димитров става въпрос за атентат, свързан със служебните му задължения. Това е планирано отдавна и цели психологически ефект на сплашване и отмъщение, защото точно днес Димитров празнува завършването на своята дъщеря-абитуриентка, която е отличничка, смятат неговите колеги.

Златко Димитров е изпълнителен директор на “Слънчев бряг” АД от година и половина, а преди това беше зам.-областен управител на Бургас, припомнят от Слънчев бряг АД.

Той е лидер на общинската организация на ГЕРБ в община Несебър, която спечели най-много гласове на приключилите избори. Откакто оглави ръководството на туристическия комплекс Димитров рязко се противопостави на дългогодишни криминални, рекетьорски и незаконни практики, съобщават от курорта.

Само за последната седмица Златко Димитров изпратил 2 остри сигнала до Прокуратурата (на вниманието на Главния прокурор Сотир Цацаров) и до МВР. В единия се иска спешна намеса на тези институции за премахване на незаконните сергии, магазини и обекти, тъй като това на практика е самоуправство върху държавни терени.

Последният сигнал на Димитров е за съмнения, че структури целят саботиране на туристическия сезон, създаване на хаос, конфликти и напрежение.

Преди около месец демонстративно /snd подпалени 5 павилиона, собственост на “Слънчев бряг” АД. Извършителите останаха неразкрити.

“Имам лошото усещане, че в Слънчев бряг и в българския туризъм се завръщат мутренските години на насилие, рекет и саморазправи. В сегашното състояние на безвластие някой иска да върне развитието ни назад във времето и да работи безконтролно, както е свикнал в престъпните времена.”, изказа опасенията си Златко Димитров. Той призовава органите на МВР да си свършат работата и да разкрият извършителите и поръчителите на престъпленията. Димитров не изключва, ако държавата не се намеси радикално, следващото посегателство да бъде физическо срещу него самия или негови близки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 4806 |17.05.2013 Цацаров се срещна с шефа на ДАНС и с главния секретар на МВР . 28| 5020 |11.05.2013 Откриха бомба върху колата на кандидат-депутат от БСП . 6| 5578 |18.04.2013 Гепиха антените на колата-подслушвач . 17| 5994 |11.04.2013 ДАНС: Да, имало е ПТП с шефа на агенцията и крадена кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads