Реклама / Ads
0| 9063 |10.07.2015 НОВИНИ

Подставено лице на Бисер Лазов купи вестник „Преса”

.
Бисер Лазов се счита от кръга на Делян Пеевски
Подставено лице на Бисер Лазов-защитен свидетел на прокуратурата по делото КТБ, купи вестник „Преса” и списание „Тема”. Това става ясно от кратко съобщение, публикувано във вестника на 13-а страница.
 

В него се казва, че акционерите в "Обединени свободни медии" АД са прехвърлили акциите си от капитала на нов собственик - "Интегрирани пътни системи" АД. Уточнява се също така и че прехвърлянето ще бъде вписано в Търговския регистър, като информацията за новия собственик ще бъде декларирана по реда на Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения.

 

 Така става ясно, че собственик на изданията е длъжник на КТБ. Според информацията от Търговския регистър "Интегрирани пътни системи" е регистрирана в село Скриняно, Кюстендилско. Компанията е с предмет на дейност строителство и ремонт на пътища и пътни съоръжения, промишлено и гражданско строителство, външнотърговска дейност и други. 

 

Компанията се представлява от Томислав Василев Михалчев, а в съвета на директорите влизат Юлия Йорданова Илиева, "Евробилд проект" и Томислав Михалчев. Регистрираният капитал е в размер 10 000 000 лв., отбелязва Клуб Z.

 

Собствеността в компанията почти изцяло е на "Евробилд Проект" ЕООД. Тази компания притежава 99 999 от общо 100 000 акции на дружеството. Но всички акции са запорирани от НАП на 30.03.2015 г. заради публично вземане в размер на 223 000 лева.

 

Седалището и адресът на управление на "Евробилд Проект" са в апартамент в столичния квартал "Красно село". Като предмет на дейност са записани вътрешно и външнотърговска дейност и всички други търговски дейности, незабранени със закон.

 

Управител на тази компания е Симеон Лозанов Симов, а едноличен собственик на капитала е друга компания "Юлинор" ЕООД. Нейният адрес, името на управителя, както и предметът на дейност съвпадат с този на "Евробилд Проект ЕООД".

 

Едноличен собственик на капитала на "Юлинор" е компания, регистрирана в Сърбия. Тя се нарича "Ботса" ДОО, която е собственост на споменатия по-горе Симеон Симов.

 

За Симеон Симов наскоро вестник "Капитал" допусна, че вероятно е подставено лице на Бисер Лазов - бившата дясна ръка на Цветан Василев, който сега е защитен свидетел срещу него и по думите на банкера е част от лагера на бившия му партньор, депутата Делян Пеевски.

 

Акционерите в досегашния издател на вестник "Преса" бяха "ПТЦ Пресе-, Телевизионс-, унд Комуникационс- Бетайлигунгс", регистрирано в Цуг, Швейцария с 3500 акции. Пълномощник на това дружество се явява главният редактор Тошко Николов Тошев. Той участва и със собствен дял от 1000 акции, а останалите 500 са на партньора му Валери Любенов Запрянов.

 

Фрог публикува серия от материали, от които стана ясно, че три водещи фирми на медийния пазар са получили от дружества, близки до КТБ, кредит в размер на  близо 30 млн. лв.  Дълговете, обаче  са необслужвани и за тях още преди затварянето на банката е започнала процедура за събирането им чрез нотариални покани.

 

Припомняме ви, че медийните компании с необслужвани кредити се оказаха “Про нюз България” АД (издател на вестниците “Труд” и “24 часа”), “Обединени свободни медии” АД (издател на “Преса и “Тема”) и “ГМ Прес” АД (съсобственик в “Стандарт прес”, “Шоу” и “Блиц” и издател на вестниците “Марица” и “Струма”). Кредитите са основно от периода 2011-2012 година.

 

Нотариалните покани за изпълнение на договорите са връчени на 2 юни 2014 г. на адреса на дружеството, който е и редакция на изданията, в сградата на ЦУМ в София. Според разписката изпълнителният директор Тошко Николов Тошев и представител на правния отдел са отказали да получат поканата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4806 |09.07.2015 Цацаров: До края на месеца ще има обвинителен акт срещу Бисеров . 0| 6347 |08.07.2015 М. Екимджиев: Полицейското насилие се толерира от главния прокурор . 0| 5283 |07.07.2015 Шок! Полицейско насилие в София! ВИДЕО . 0| 4759 |30.06.2015 Атанасов: Полицейско присъствие в малките населени места!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads