Реклама / Ads
3| 6111 |27.09.2014 НОВИНИ

Поетеса съди колега, усъмнил се, че е девствена

.
Дамата иска да прибере 3 бона
39-годишна поетеса даде на съд свой колега, който се усъмни в девствеността й. Албена Хинкова настоява да получи 3000 лева от Николай Славов за морални вреди.
 

Повод за тъжбата са думите на Славов към Албена: Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение. Спорът за непорочността на Албена се разиграл по време на сбирка на литературния клуб „Младост” пред дузина известни майстори на перото, съобщава "Марица". "Защо да не съм мома? Как смееш да ми говориш така!", реагирала като ужилена поетесата. Думите обаче предизвикали гръмкия смях на Славов. Това още повече разпалило Албена, която обявила бас, че хименът й е непокътнат, срещу 200 бона. И обявила:" Може да се оженя утре, а може и след 30 години, но на сватбата ризата ми ще е кървава". За потрес на невярващите Албена хукнала в Съдебна медицина и си извадила документ, че е девствена. Бележката е приложен като веществено доказателство по делото. Част от литераторите, присъствали на крамолата, ще бъдат викани като свидетели в съда. "Познавам Николай Славов единствено покрай сбирките ни в литературния клуб „Младост”, нямам с него предишен конфликт и не знам какво е предизвикало поведението му", казва пловдивчанката. Людмил Попов и Дора Андонова извикали извън клуба поета, останалите участници в сбирката започнали да успокояват засегнатата дама. Тя обаче не успяла да преглътне обидата и завела тъжбата против Николай. "Аз съм поет, членувам в клуб "Метафора", носител съм на различни награди и се изразявам с метафори. Не съм искал да обидя г-ца Хинкова и съм готов да се извиня за метафората, която съм използвал. Впечатлението за обида у нея е фикция, а не реалност", коментира случая Славов. Той 2 пъти опита да се извини по време на първото заседание по делото. Заради искане на нови доказателства съдът го отложи за идния месец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5161 |27.05.2014 Поетесата Станка Пенчева вече е в по-добрия и светъл свят . 1| 5365 |27.05.2014 Отиде си поетесата Станка Пенчева . 11| 4853 |14.07.2010 Таксиметров шофьор уби колега, взел клиента му . 9| 5944 |04.06.2010 Съдии се възмутиха от пиян колега, станал звезда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads