Реклама / Ads
16| 9812 |18.08.2009 НОВИНИ

Погват Иво Боята заради авто афера

.
Побойникът, който на 15 август се сби с ченгета, след като отказа да бъде глобен за неправилно паркиране пред клуб “Червило”, се оказа замесен и в схема за контрабанден внос на крадени коли.
 

Иво Петков, известен повече с прякора Иво Боята, е познат на полицията и като ключов свидетел по делото срещу двама минтичари от ГКПП – Кулата, стоящи в основата на разбит през 2005 година канал за внос на автомобили с пренабити номера, крадени в Испания.

След съботния скандал с Иво Петков от МВР обявиха, че ще правят проверка откъде собственикът има пари да си купи “Порше” за четвърт милион лева. Тогава в компанията на Иво Боята бяха две момичета - Марина Геленцова и Ива Цветкова, които също се включиха активно в боя с униформените полицаи. Вчера Софийският районен съд остави и тримата в ареста. “Деянието е крайно арогантно и неприемливо и грубо нарушава обществения ред”, аргументираха се магистратите.

36-годишният Иво Боята е стар познайник сред посетителите на елитните столични увеселителни заведения, както и сред пласьорите на различни видове наркотици, предимно синтетика, твърдят запознати с житието и битието му.

Регистриран е като управляващ или собственик в 4 фирми, една от които е фиктивна, а другите три работещи - “Бургас-вар 99” ООД, “Техноинвест” и “Мена 2005” ООД. В тях Иво е в комбина с майка си Бонка Хинкова, бивш директор на Комитета по туризъм, и баща си Станимир Петков. И трите фирми се занимават основно със строителен бизнес.

Не по-малко известна е Бонка Хинкова, нашумяла в средата на 90-те години на миналия век след приватизацията на комплексите “Алеко” и “Копитото” на Витоша. Тогава се заговори, че Хинкова е близка до групировката ВИС. В момента Хинкова е изпълнителен директор на Холдингово дружество “Меридиан 98”, дял в което имат и съдържателите на столичния хотел “Интерхотел гранд хотел София”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5060 |18.08.2009 Уволниха шеф доставчик на МВР заради принтери . 5| 4977 |12.08.2009 Местят Митьо Очите в Белене заради сбиване . 15| 5428 |11.08.2009 Прокуратурата погва "социално" заради ремонт в Ст. Загора . 11| 8140 |07.08.2009 Подгониха любимец на властта заради ремонт на министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads