Реклама / Ads
2| 4307 |24.03.2011 НОВИНИ

Похитените здрави, но в голям стрес

.
Служителите на „Инвестбанк", които бяха взети за заложници на 23 март и освободени поетапно в рамките на над 18 часа, са в добро физическо състояние, но са в шок. Това каза за Диана Младенова, председател на Управителния съвет на банката и ръководител на кризисния щаб, информира "Дарик".
 

По молба на „Инвестбанк" екип от специалисти ще започне работа с освободените служителки. Това съобщи за Дарик психологът Христо Монов.

По думите му ръководството на „Инвестбанк" се е обърнало за съдействие към екипа на секцията по „Кризисна психология" към Дружеството на психолозите в България, която ръководи. Така, че и в събота, и в неделя неговият екип ще работи с тези хора и тогава ще може да се каже по-сигурно каква е переспективата за тях.

Младенова бе категорична, че на всички похитени служители ще бъдат осигурени нужните средства и време, за да се възстановят от шока.

По думите й служителите вече са при своите семейства. Макар и в нормално здравословно състояние, са преживели  изключително голям шок, а психическото им състояние не е добро. 

От разговора с някои от тях става ясно, че похитителят се е държал добре, без насилие, без агресия. 

На въпрос как се избират охранителите на банковите офиси, Младенова  каза, че има много по-специален подбор за тази длъжност в банката. Тя обясни, че служителите са спазили всички правила за сигурност на банката при инцидента. Съдействали са адекватно, в резултат на което представителите на МВР са били на мястото в рамките на 45 секунди.

Младенова каза, че се знае каква е била сумата пари, която е била държана в банката към момента на нападението, като тя е била в рамките на изискванията, определени за касови наличности и значително под 1 млн. лв., каквито информации имаше.

Банката има още два офиса в град Сливен и днес те работят. Хората се приемат и се обслужват там, като е прехвърлена базата данни за клиентите на клона, в който се разигра заложническата драма. Клиентите на банката трябва да бъдат спокойни за своите вложения, категорична е Младенова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5153 |22.03.2011 Борисов подлага АЕЦ ”Козлодуй” на стрес-тест . 24| 5740 |09.03.2011 Новите данъци стреснаха софиянци . 1| 5305 |24.02.2011 Наредба скара фелдшери и министрество . 11| 8674 |18.02.2011 Боядисани портокали стреснаха софиянци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads