Реклама / Ads
30| 11700 |07.03.2013 НОВИНИ

Похитителите на Лара Банева се свързали с майка й

.
Моника Добринова, майката на Лара Банева
Лара Банева е жива и вероятно я крият в София, а майка й Моника Добринова вече е получила вест от похитителите, че 10-годишната й дъщеря е добре. Откуп за детето на Брендо обаче засега не е искан.
 

Разследващите засега мълчат дали са поставяни други условия пред Евелин Банев и бившата му съпруга, твърди "Стандарт". Две гилзи от пистолет - това са единствените улики, които похитители на Лара са оставили след себе си на бул. "А. С. Пушкин" 90 в кв. Бояна. Отвличането на момиченцето на Брендо е заснето и от охранителните камери край къщата. Вече са снети и показанията на двамата охранители от фирма "СОТ 161", както и от продавачката в съседното кафене "Гъбата", която е пряк очевидец на екшъна, който се разигра в 7,30 ч във вторник.

Черният джип БМВ Х5, с който беше похитено детето, е бил с различни преден и заден номер, става ясно от прегледа на записите от охранителните камери. Предната табела е била свалена от стара "Мазда", която не е в движение и е собственост на възрастен мъж, а задната е също от черен джип БМВ Х5, но собственост на лизингова къща. Номерата са били свалени предната вечер и в МВР не е постъпвал сигнал за липсата им от страна на собствениците преди отвличането.

Полицията е поставила патрули на всички възлови места и изходите на столицата. В района между Бояна и Драгалевци, както и във вилните зони в околността, се наблюдават къщи, където е възможно похитителите да държат 10-годишното момиченце.

Първоначално разследващите бяха сигурни, че ще открият колата изоставена в някое дере дори без да бъде опожарявана за заличаване на следите, каквато е обичайната практика при подобен род нападения. Вчера обаче криминалистите изказаха мнение, че вероятно джипът няма да бъде открит така лесно.

Едно от предположенията е, че има вероятност да не е откраднат, а само номерата да са му подменени. След това оригиналните да са върнати на мястото си и да престои известно време в гараж, докато се успокоят нещата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8290 |06.03.2013 Т. Безлов за отвличането: Похитителите искат пари или мълчание . 53| 7587 |05.03.2013 Дългове, наказание или саботаж зад отвличането на Лара . 31| 5688 |04.02.2013 В. Сидеров: Не приемам декларация за политическо покушение срещу Доган . 1| 5847 |04.01.2013 Без данък "лихва" в данъчната декларация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads