Реклама / Ads
6| 4376 |26.10.2020 НОВИНИ

И пожарникарите плашат с протест

.
Източник: БГНЕС
И пожарникарите готвят протест заради неоценен труд по време на коронавируса и ниско заплащане.
 

Припомняме, че полицаите също започнаха демонстрации миналата седмица. Униформени от цялата страна поискаха по-високо заплащане и заплашиха с национален протест, ако исканията им не бъдат чути.

 

Пожарникарите са категорични, че трудът им по време на епидемията от COVID-19 не е достатъчно оценен.

 

"Видимо от проекта (проекта за бюджет за 2021 г., бел.ред.), дейността на служителите от ведомството, които над осем месеца участваха в овладяване на пандемията и намаляване на последствията от COVID-19, ще остане недооценена. Предвижда се увеличение на основните месечни възнаграждения с едва 10% от 1 януари 2021 г.", посочват от синдиката, цитирани от “Дневник”.

 

Огнеборците припомнят, че в същото време работещите в различни сектори на държавната администрация са получили увеличение на трудовите възнаграждения от 1 август 2020 г. Това бе включено като част от социално-икономическия пакет от мерки срещу коронакризата.

 

Пожарникарите и спасителите подчертават, че са участвали непрекъснато в провежданите противоепидемични действия на национално, областно и общинско ниво, но твърдят, че дейността им не е оценена нито от политическото, нито пък от професионалното ръководство на МВР. За разлика от над 13 000 полицаи пожарникарите и спасителите не са били предложени за индивидуална награда.


"Крайно неприемливо за нас е и през предстоящата 2021 г. средствата за издръжка и капиталови разходи на ведомството да бъдат далеч под прага на потребностите. Това води след себе си до невъзможност за качествено изпълнение в пълен обем на дейностите, възложени му със Закона за МВР, Закона за защита при бедствия и редица други закони", предупреждават от "Огнеборец".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4707 |26.10.2020 Протестно шествие ”Единни сме силни” за Деня на будителите . 11| 4032 |26.10.2020 Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест . 3| 4293 |26.10.2020 Протестите на българите в Брюксел не стихват /видео/ . 11| 5181 |25.10.2020 Ден 109! Протестиращите ще събират тикви за "Хелоуин", за да "сготвят" Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads