Реклама / Ads
13| 14661 |29.05.2018 НОВИНИ

Покрай Мадам В. се възпали Недялко Н. – храбрият журналист

.
Недялко ръкостиска премиера Борисов Източник: Афера
Да се занимава човек със „стила“ на Валерия Велева е все едно да изучаваш клингонгски. Това е език, измислен за филма „Стар трек“, на който говорят хуманоиди от планетата Кронос. Никой обаче не досажда с него на останалите, което не може да се каже за Велева.
 

Последното нещо, с което подразни доста хора, бе писанието й „Да погледнеш в очите на папата…“. В това „произведение“ на очевидно живия социалистически реализъм папа Франциск и Борисов са видени от Велева като баща и син. Тъпо, тъпо та дрънка. Велева би трябвало да знае поне това, че папа Франциск е възпитаван и е израснал в кариерата в йезуитски орден. С произтичащите от това задължения и ограничения. Дребни подробности... Велева обаче има и фенове. Да й се радват, да се гушкат, да си точат баници – тяхна работа.

 

Дни след острата реакция в мрежата Велева се появи по една телевизия и отвърна на упреците: Нима е грях да бъде описана една среща малко по-емоционално, отколкото в телеграфния стил. Така съм усетила срещата между папата и Борисов. Права е. Не е задължила никого да чете писанието й. Освен това самото писанието е било предназначено да се хареса на Борисов, а не на другите. Другите не пеят в тази оперета.

Нещеш ли, покрай шумоленето около Валерия, изведнъж се възпалил Недялко Недялков. Недялко - издателят на Пик. И наточил перото като меч, но не толкова да брани Велева, колкото да накълца критиците й, които нямали морално право да я корят. Не чета недялковите експерименти със словото, но ми се обадиха колеги, че замесил и моето име. Заедно с още няколко на „маргинални журналя“. (Не ги споменавам, защото нямам тяхното съгласие.) Едните били „на хранилка при банкера-беглец“, а другите живеели "луксозно от многомилионните дотации на „Америка за България“. Всичко знае Недялко, няма тайни за него.

 

Самият Недялко е от хората тип „те вървяха след войниците“. В неговия сайт няма да откриете и една критична дума по адрес на премиера Борисов. Или срещу Делян Пеевски. Но не, защото го е страх. Просто няма за какво да бъдат критикувани. Е, имаше преди две години кратък период, през който той се разписка, че Пеевски не разпространявал негово издание. Нарече го какъв ли не, призова институциите и цялата държава да се намесят. После двамата се разбраха и Недялко, като един истински храбрец, свали от сайта си всички неласкави материали за Пеевски. С такава доблестна постъпка малцина могат да се похвалят.

 

Чувал съм, че Пеевски е подпомагал финансово Недялко. Говори се също, че Недялко и ПИК са населявали офис на Пеевски в центъра на столицата. Недялко се разполагал блажено в креслото на младия олигарх. Не ми се вярва, защото Недялко не е такъв човек, а и не ме интересува. Вероятно става дума за сделки и бизнес, които не са по силите на такива като мен.

 

Интересно е обаче, какво мисли Недялко за офшорките „Ланбрей“ и „Грейблок“? Какво място заемат те в неговия живот на бизнесмен, продавач на дял във в-к „Уикенд“? Самият Недялко твърди, че половината вестник бил купен от Делян Пеевски. Но откъде Пеевски е имал 8 млн евро – толкова са платени - по онова време? Та нали допреди година и половина дептатът от ДПС декларираше, че има дребни спестявания и грохнал „Опел“? Ами ако тези пари се окажат по някакъв начин свързани с омразния му банкер-беглец и неговата банка? И защо Недялко реши да си изтегли парите от КТБ ден-два преди нейното затваряне? Врачка ли му подшушна или е получил знак свише?

 

Хубаво е преди да коментира и обвинява другите, Недялко да погледне в огледалото. Дали и той като Борисов вижда там едно едро лице? Да си спомни и за преводите на милиони – от кого, как, през какви фирми и пр. Не за друго, а за да е сигурен в отговорите, ако някой се поинтересува. Недялко сигурно има отговори. Имаш ли, Недялко?

И Недялко, ако случайно в Пик се появи някоя критична дописка за Борисов, Пеевски или Цацаров – обади се да я прочетем. Ще е страхотно преживяване. Ти си голям храбрец, знаеш как се воюва с перото.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9773 |28.05.2018 Мадам В. си изтри опуса, представящ Борисов като син на папата . 1| 3954 |29.09.2017 На финала: Напрежение покрай бонусите във ВСС . 2| 5129 |22.09.2017 Иван Николов: В Западните покрайнини няма независимост . 9| 4920 |26.01.2017 Нинова: Обвинението ”мадам Лъжа” е бягство от аргументи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads