Реклама / Ads
32| 12597 |19.07.2008 НОВИНИ

Поли Карастоянова стана съветник на Симеон Сакскобургготски

.
Поли Карастоянова става връзката на Симеон Сакскобургготски с неправителствените организации. Това било обявено на Полит съвет в петък от Пламен Моллов, шеф на парламентарната група на „жълтите".
 
Така изпълнителният директор на Националния борд по туризъм се включва и в политиката. Карастоянова ще отговаря за неправителствения сектор и ще осъществява връзката на Симеон и НДСВ с различни организации. Постът е стратегически, като се има предвид, че предизборната кампания вече стартира и Симеон ще търси подкрепа за партията си от всички възможни места. Неправителствените организации са ценни и с това, че по закон имат право да кандидатстват за пари по различни европейски програми.

Това е възможно най-доброто кадрово решение на нашия лидер, коментираха депутати от „жълтата" група. Според тях Карастоянова ще прокара така нужният мост между партията и неправителствения сектор, който може да се окаже решаващ за влизането на НДСВ в парламента и властта след новите избори. Изборът и показва също доверието, с което тя се ползва сред ръководството на "жълтата" партия. Неслучайно политически анализатори и предричат бляскаво политическо бъдеще.

s_gergov.jpg  снимка Вяра Йовева

В момента Поли Карастоянова е шеф на Нац. борд по туризъм, който бе създаден от пловдивския бизнесмен Георги Гергов. После той се оттегли от лидерството и борда пое Красимир Гергов. При него Карастоянова укрепи още повече позициите си на туристическото поприще.

Сегашното й премиране като съветник на царя не е първият й опит за политическа кариера, твърдят хора от НС. Преди парламентарните избори през 2004 г., тя става член на НДСВ и веднага кандидатства за място в депутатската листа, водач на която е Пламен Панайотов, тогава вицепремиер в правителството на НДСВ. Шефът на предиизбония щаб Лидия Шулева обаче се обявява против и нещата се объркват.

През 2006 г. тя пробва друг вход към политиката - партия „Нова социалдемокрация" на Александър Томов. Политикът, който е членувал поне в четири партии и който направи толкова много за „Кремиковци" и ЦСКА, я предложил на БСП за евродепутат. По неизвестни и до днес причини обаче Сергей Станишев бързо охлажда тази идея.

Неотдавна Поли Карастоянова изнесе сказка пред Четвъртата световна среща на българските медии в Мадрид за проблемите на туризма, на която присъства и самият президент Георги Първанов.

По-късно медии забъркаха слухове за сърдечна афера между нея и Пламен Моллов, подклаждани очевидно от недобросъветстни и завистливи техни съпартийци и колеги. Двамата обаче запазиха достойнство и не се впуснаха в скандала с обяснения или отричания. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5299 |27.06.2008 Симеон Сакскобургготски участва във форум за Средиземноморски съюз . 8| 4765 |19.06.2008 Станишев и Симеон едновременно в Брюксел, но на различни форуми . 9| 6852 |16.06.2008 Пускат пощенска марка от 1938 г. за рождения ден на Симеон . 17| 5358 |13.06.2008 „Айриш Таймс”: Симеон ревностно защитава репутацията на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads