Реклама / Ads
23| 7676 |01.04.2012 НОВИНИ

Политически октопод управлява Варна

.
Веселин Данов
Заради опита ми да вляза в политика ме пратиха в затвора. Това призна в предаването “На среща Люба Кулезич” скандалният варненски бизнесмен Веселин Данов, син на бившия министър на МВР и шеф на Конституционния съд Христо Данов.
 

 

Той декларира, че е участвал в най-различни политически и финансови схеми, но никога не  се е облагодетелствал лично. За да го сложат на избираемо място в депутатската листа на СДС, му поискали 50 хил. рушвет. Данов не назова името на корумпирания политик, но стана ясно, че визира бившия син лидер Янко Станоев, който по-късно оглави ДПС в морската столица.

 

Данов отказал да плати искания подкуп и така си направил своя партия. По-късно заедно със сина си влязъл като общински съветник от БЗНС – Никола Петков. Според бизнесмена неофициално във Варна през 2007 г. е управлявала тайна коалиция – БСП, ДПС, Атака и БЗНС – Никола Петков. Всичко се решавало със задкулисни сметки и договорки. Между 2 и 5 хил. лв. се плащало на човек, за да подкрепят тази коалиция. Но освен това участниците в нея се облагодетелствали с общински парцели, участие в приватизационни сделки, строеж на хотели. Големият рушвет обаче, според Данов, били обществените поръчки. За да се спечели голям търг, 15% от стойността отивала предварително в джобовете на варненски лидери на коалицията в сянка.

 

Най-големи проблеми обаче бизнесменът си създал, когато го сложили да отговаря за варненската фирма “Пазари”. По думите му печалбите от нея отивали за издръжка на партии. По тази схема се облагодетелствали СДС, БСП, ДПС. Данов решил да реорганизира схемите за работа във фирмата, а като резултат още първата година тя излязла още първата година с един милион на печалба, докато преди това отчитали по 40 000 печалба годишно. Именно с тези си действия бизнесменът засегнал интереси на влиятелни хора и затова го тикнали в затвора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7162 |21.03.2012 Управляващите воюват със съдебната власт чрез скандали и заплахи . 69| 6413 |20.03.2012 Триумвират Борисов-Цветанов-Дянков управлявал страната . 15| 6610 |19.03.2012 Препятствия спъват делото "Октопод" . 116| 6437 |13.03.2012 СДС: Ще обвиним управляващите в национално предателство, ако подпишат за Белене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads