Реклама / Ads
15| 5767 |09.12.2012 НОВИНИ

Политиката - винаги ръка за ръка със секса

.
Живеем в циничен свят, съобщи Кр. Райдовски. И българската публика е взискателна към чистоплътността, но политиците не си отиват, независимо дали ни харесват, смята Т. Буруджиева.
 

Едните са повече пуритани, другите по-малко, но всички сме демагози, заяви по ТВ 7 Красимир Райдовски по повод разврата извън официалните стандарти и оставката на шефа на ЦРУ Петреас, който си призна извънбрачна връзка. Укорително е лицемерието и демагогията в политически, а не в сексуален план. Живеем в циничен свят, установи той и обясни, че партиите генерират този цинизъм, те не можели по друг начин.

Доброслав Димитров от ГЕРБ обясни, че не бил запознат с темата, защото обикновено не се интересувал от нея, те били по-присъщи за шоубизнеса, за да има шум.

Политиката винаги върви ръка за ръка със секса, констатира Райдовски

Всички много добре знаем кое е и кое не е морално, то е нещо простичко и се съдържа в 10-те божи заповеди, каза Капка Георгиева по темата за тихите и шумните скандали в политическия живот. Морално било това, което се доближава най-много до нормите в обществения живот. Спорът бил как ще се търси морал в българската политика, там където напълно липсвал. На политици, които имат такива тъмни петна в миналото си, не може да се разчита, обясни тя. Политиците със зависимости можели да бъдат контролирани лесно и от мафията по този начин, отчете Георгиева. У нас обаче това било "Сиромашко-невидяло".

Винаги звучи зле да застанеш в позицията на морален съдник, защото трябва да си много чист, каза социоложката Т. Буруджиева. Политиката по принцип е не особено морална дейност. Политикът трябва да притежава доза цинизъм, дори когато прави нещо добро за едни, той нарушава интересите на други, обясни тя.

Когато избираш тази професия, трябва да разбираш, че много човешки неща ще ти бъдат чужди, контрира Георгиева и посочи, че политиците трябва да внимават във всичко, което вършат.

 Давам си сметка от какво се лишавам, ако нещо някой от нас направи, той ще бъде във вестниците, каза Д. Димитров. Ако нещо не е отразено, то не се е случило по квантовата физика, пошегува се той.

И българската публика е взискателна към чистоплътността, но политиците не си отиват, независимо дали ни харесват, каза Буруджиева.

Изневярата и корупцията си приличат, защото се използват едни и същи технологии. Извънбрачният секс е инструмент, чрез който може да бъде корумпиран който и да е, каза Райдовски. Той вече е кукла на конци и трябва да слезе от сцената, съгласи се Капка Георгиева.

В другите държави всеки си слага една граница - във Великобритания например това е да не си си платил един обяд. А ние все нещо доказваме, реагира Буруджиева. В България дори не можело да признаеш, че си гей като кмета на Берлин, защото у нас хем си гей, хем имаш три деца. Въпросът у нас е съседката на пейката да не те изклюкари, счита тя.

Кое е по-гнусното - извънбрачният секс или раздаването на пари под масата, регламентирани по някакъв начин, попита Райдовски и отчете, че второто е по-гнусно. Сега се повтаряла абсолютно същата технология като при БКП навремето с раздаването на пликове с пари в края на годината - развявали сме си насраните задници и мръсното бельо. 

Трябва да имаш собствено вътрешно усещане за оставка - дали си в тежест на организацията, която представляваш, ако тя преди това ти е гласувала доверие. Същото може да се случи и във фирма, смята Димитров. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6006 |02.12.2012 А. Кутев: Политиката е мръсна, но искам дъщеря ми да я работи . 2| 6196 |22.11.2012 Галина Тонева: При избора на главен прокурор да не е водеща политиката . 13| 7531 |02.11.2012 Веселин Марешки влиза в политиката, имал лекарствени аргументи . 13| 5388 |29.10.2012 Плевнелиев: Аз винаги се моля за добро и за здраве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads