Реклама / Ads
6| 5161 |04.09.2012 НОВИНИ

Политиците си починаха, време е за работа

.
Днес започва новият политически сезон. Народното събрание ще заседава за първи път след лятната ваканция на извънредно заседание.
 

Политическите сили ще направят изявления за приоритетите си през новия политически сезон. Очаква се управляващите да обявят от парламентарната трибуна, че основната им цел през новия политически сезон ще бъде увеличаването на пенсиите от 1 януари 2013 г.

Работата на депутатите от ГЕРБ ще бъде насочена още към насърчаване на заетостта и темповете на развитие на икономиката.  
След това депутатите ще продължат работа според програмата си.

В дневния ред на парламента е изслушване на доклада за дейността на омбудсмана за 2011 г.

Депутатите ще разгледат също така на първо четене промени в Закона за лекарствата и в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, както и законопроект за българите и българските общности в чужбина.

Ще бъде обсъден на първо четене и законопроект за българите и българските общности извън България, а на второ четене - промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Комисията по правни въпроси ще представи през дипломатическата общност процедурата за изслушване на кандидатите за Висшия съдебен съвет. По този повод в парламента ще се проведе среща с посланиците на САЩ, Дания, Холандия, Германия, Финландия и Великобритания.

Дипломатите ще се запознаят с разпоредбите на законодателството, свързани с осигуряване на прозрачност при избора на висшите магистрати. Срещата цели да покаже готовността на Комисията по правни въпроси за провеждането на ефективни, прозрачни и открити изслушвания на бъдещите членове на ВСС.

На заседанието ще бъдат представени резултатите от проверката на документите на кандидатите и ще се приеме списък на допуснатите до конкурса. Първи ще бъдат изслушани кандидатите от парламентарната квота. Те ще се изправят пред НС следващия вторник, а гласуването ще се извърши на 26 септември.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5182 |27.08.2012 Запалиха колата на митничар по време на акция . 1| 5621 |19.07.2012 Искаме или не, трябва да се подготвяме за такива времена . 87| 5722 |05.06.2012 СДС има нов шеф, но временно . 15| 12447 |05.06.2012 СДС избира нов председател – временен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads