Реклама / Ads
15| 5071 |09.04.2011 НОВИНИ

И политиците почистват България

.
Хиляди граждани се включиха в инициативата за пролетно почистване. Акцията за по-чиста България се провежда в цялата страна. Премиерът чисти в Ловния парк, Станишев – паметника на Съветската армия, Нона Караджова се труди в Западния парк.
 

В София по предварителни данни над 7 хиляди души се включват в инициативата, като най-много хора се събраха в Борисовата градина, както и в Западния и Южния парк. От Столична община вече са раздали над 50 хиляди комплекта ръкавици и чували. Основният пункт за получаване е пред входа на Борисовата градина.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Ловния парк, облечен в спортен екип, за да се включи в инициативата „Да почистим България за едн ден". Още с пристигането си, той се скара на журналисти и ги предупреди да не се мотаят около него, а да хващат ръкавици и „железа", визирайки шило за почистване - „защото за това сме дошли".

Един от журналистите му отговори, че това е работата на медиите - да снимат. Тогава премиерът отвърна твърдо: „И моята работа не е тази, но днес съм дошъл да чистя."

Премиерската охрана се погрижи да не допусне нито един от журналистите в парка и Борисов влезе в гората, придружаван от кмета на София Йорданка Фандъкова и служители на Столична община.

Дано сме направили града си по-чист, заяви премиерът на излизане от парка. Борисов посочи, че в почистването са се включили служители от държавната администрация и Министерски съвет.

Премиерът не отговори на въпроса дали и в МС върви „почистване" след скандала между министрите Трайчо Трайков и Симеон Дянков.
„В днешното почистване се включиха и много министри и зам.-министри, ако за това питате", заяви Борисов.

Кметът Фандъкова посочи, че пролетното почистване в столицата продължава до 21 април. Създадена е организация чувалите с боклук, които бъдат събрани днес, да се извозят в следващите няколко дни. Тя каза, че много фирми и организации са се включили доброволно със специализирана техника и приспособления и ще съдействат за събирането и извозването на отпадъците. Доброволно участват и представители на ромската общност.

Основният политически опонент на премиера, Сергей Станишев, изпревари Борисов и още в 9 часа пристигна с други социалисти при паметника на Съветската армия, където започна чистенето.

Екоминистърът Нона Караджова пък избра да чисти Западния парк, докато колегата й Игнатов работеше в Княжево.

Военният министър Ангелов изкара хората си в градинката пред Народния театър, където - с метла и лопата - даде личен пример как се метат алеите, докато заместниците му и други „армейци" обираха боклуците по тревните площи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4949 |05.04.2011 Уорлик: В България има двоен стандарт в правосъдието . 133| 10679 |01.04.2011 Ексдипломат за България: Мутри работят като политици! . 15| 5397 |01.04.2011 България първенец по деца в ЕС . 51| 4977 |27.03.2011 СДС: България има нужда от спешни мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads