Реклама / Ads
10| 5262 |24.03.2013 НОВИНИ

Политолог: Изборите са непредсказуеми

.
Все още не са ми ясни причините за оставката на Бойко Борисов. Това заяви Валентин Вацев, политолог и вуйчо на служебния премиер, в предаването „На светло с Люба Кулезич“ в ефира на Нова телевизия.
 

Според Цветомир Паунов, шеф на ГЕРБ София, няма нищо неясно относно причините за тази оставка. Ако я сравним с протестите през 97 година, трябва да кажа, че тогава социалистическата партия трябваше да навлезе бързо в промените и да се легитимира като нова партия и това можеше да стане като се създаде опозиция. Не съм наясно все още с целта на тези протести. Целта и свободната воля на тези протести бяха подменени, те няма аналогия с никой от предишните, които сме виждали. Нямат аналогия, защото не се знае за какво протестират, каза още той

На въпрос дали е приближен на Цветан Цветанов, Паунов заяви, че в ГЕРБ няма приближени на един или друг човек. Има двама души - Бойко Борисов и Цветан Цветанов, всички други сме хоризонтала, каза още той. Паунов бе категоричен, че след като е имало искания за оставка, както Бойко Борисов каза, властта му е дадена от народа и той я връща на народа.

Българското ръководство е с нежни души, защото във Франция стотици хиляди протестират и правителството остана, а тук - падна. Днес има условия за преврат, но няма кой да го извърши, смята още Вацев.

Паунов заяви, че тази теза е много крайна. Според него ГЕРБ е възникнала като партия срещу статуквото.

Попитан защо е казал, че Сергей Станишев е по-мразен от Борисов, Вацев обясни, че не казвал подобно нещо. Станишев никога не е бил социалист, той е засмян либерал, смята още той.

Запитан откъде са дошли тезите за това, че изборите ще са манипулирани, политологът заяви, че в  предизборна ситуация сюжетът се променя много рязко. Аз не нападам ГЕРБ, когато говорим за неизбежна манипулация, трябва да кажа, че това е качествено нов сюжет, смята още той.

На въпрос как вижда развоя на ситуацията в сегашния контекст и развоя на изборите, Паунов отговори, че всякакви внушения са опасни. Българските граждани ще кажат дали ГЕРБ ще спечели изборите или не, но изборите са единствения демократичен начин.

Вацев заяви, че големият проблем е ниската избирателна активност и ако някои успее да я вдигне - ще натика властта в ръцете на БСП. Политическата сила ГЕРБ има всичко - пари, кадри, журналисти, но веднъж на 4 години има политически дефицит. Изборите, които идват са непредсказуеми, смята още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5201 |21.03.2013 НСИ отказа да брои бюлетините от изборите . 46| 5385 |21.03.2013 НСИ да изчислява резултатите от изборите, иска Синята коалиция . 0| 5698 |19.03.2013 Христо Бозов сменя Кирил Йорданов до изборите . 17| 4892 |18.03.2013 Т. Безлов: Който не купува допълнително гласове, губи изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads