Реклама / Ads
7| 5691 |23.01.2015 НОВИНИ

Политолог: Изчезването на Брендо – колективна безотговорност на институциите

.
Евелин Банев-Брендо Източник: Булфото
Изчезването на "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо е сигнал за недостатъчно добра координация между различни институции и различни власт. Това за съжаление е системен проблем.
 
Това коментира политологът д-р Катя Христова пред Bulgaria On Air. Тя допълни, че това олицетворява недостатък, който все още не можем да отразим с успешна управленска практика - за колективна безотговорност, за размиване на отговорността между различни институции, което е и във фокуса на внимание на европейските институции, коментира д-р Христова.

На въпрос как случаят ще се отрази на страната, експертът посочи, че отражението ще е в „продължаване на съмнението в капацитета на България да бъде един уважаван партньор в рамките на ЕС".

Тя коментира и приетата от парламента стратегия за съдебната реформа у нас, подчертавайки, че изпълнението й зависи от общите усилия, „както от законодателната власт, така и на изпълнителната, така и на съдебната власт".

Д-р Христова уточни, че „документът е актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. Съдебната система е най-консервативната, но ангажиментите не са само за изпълнителната власт да представи стратегическа визия", която по думите й „надгражда някои вече създадени практики".

Според д-р Христова е било удачно и „законодателят да погледне толкова сериозно, колкото предполага този документ". В тази връзка тя подчерта, че в Правната комисия е следвало да се обсъдят „основните стъпки и приоритети в тази стратегия на базата на ясно обособена статистика на проблемите, които имаме". - „Не съм сигурна, че основният проблем на българския гражданин е начинът, по който трябва да се преструктурира ВСС. Българският гражданин разпознава единствено липсата на правосъдие", коментира още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4227 |22.01.2015 Шефът на МВР: Брендо не е обявен за издирване . 7| 7553 |21.01.2015 МВР: Брендо не е обявен за издирване . 3| 3924 |21.12.2014 Политолог: Има напрежение в управляващата коалиция . 3| 4303 |21.12.2014 Политолог: През 2014 година стана по-очевидно недоверието към политиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads