Реклама / Ads
5| 4319 |06.12.2019 НОВИНИ

Политолог: Нагло е на фона на ниското доверие партиите да искат повече пари

.
Стойчо Стойчев Източник: БГНЕС
Единственото, което се случва, е да гледаме същото театро, само че да си плащаме по-скъпи билети за него като граждани. Така политологът Стойчо Стойчев коментира БНР решението на Народното събрание за партийна субсидия от 8 лв.
 

Партиите не представят някакъв адекватен разчет на това какви са им разходите, за да може да бъде сметната каква би била достатъчната субсидия, подчерта той и добави:

 

„Хората не са доволни от политическите партии и доверието в тях е изключително ниско. На фона на такова ниско доверие да искаш повече пари или да искаш десетки милиони на година партийна издръжка от бюджета е малко нагло. Най-малкото, което партиите биха могли да направят, особено тези, които искат да имат по-голяма държавна субсидия за тяхната дейност, е да направят адекватни разчети. В момента 8 лв. стои срещу 1 лев и в двете посоки няма разумен аргумент, който да казва дали 8 лв. е много или малко“.

 

Според него решението обслужва максимално интересите на БСП и след това на всички останали партии. “От тези драми не печели нито представителната демокрация, нито демократичният процес става по-качествен или адекватен“, категоричен е Стойчев.

В България вече не е възможно да се управлява в условията на еднопартийни мнозинства, категоричен е политологът и добави:

 

„Няма как да стане това, без да участва ДПС. Просто останалите партньори, възможни за съставяне на коалиция, са изключително непредсказуеми и нестабилни в своето парламентарно поведение“. В момента никой няма намерение да прави предсрочни избори, най-малкото защото никой не е готов за тях, подчерта Стойчо Стойчев:

 

„Мнозинството като цяло ще се закрепи не просто от желанието на „Обединени патриоти“ да подкрепят коалицията, но и от всички останали партии в парламента. Нито ДПС, нито „Воля“ ще тръгнат да дестабилизират парламента. Смятам, че и БСП към момента имат по-важни задачи за решаване, вътрешнопартийни и организационни, за да могат да се явят в по-добра кондиция на парламентарните избори“.

 

Политологът не очаква и премиерът да прекрати предсрочно мандата си.

Според него не трябва да се подценява желанието на българите да получават нови и интересни неща, да си вземат новия модел. „Просто в момента няма такъв модел, а се опитват да ни продават претоплени стари модели“, смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4218 |26.11.2019 Президентите Путин и Володимир Зеленски разговаряха по телефона . 5| 4637 |05.11.2019 540 телефона засякоха в Софийския затвор . 7| 4467 |05.11.2019 Политолог: Мнозинствата, с които управлява ГЕРБ, не са нито стабилни, нито се одобряват от хората . 0| 3666 |04.11.2019 Румънският парламент гласува новото правителство на фона на мощни протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads