Реклама / Ads
1| 5639 |28.02.2018 НОВИНИ

Политолог: Основният въпрос е кой управлява сектор „Енергетика“

.
Източник: БГНЕС
”Ситуацията от последните дни поставя един сериозен политически въпрос в България, а той е кой управлява сектор „Енергетика“, каква е отговорността на българската власт, защото е необяснимо как е възможно правителството да няма информация за това, което се случва, и само до преди броени дни да твърди, че няма как да се намеси и да окаже влияние.”
 
Това каза пред БНР политологът Стефан Георгиев.

Според него все още не става ясно какви са мотивите премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на енергийния министър: "Дискусията за това дали г-жа Теменужка Петкова ще продължи да бъде енергиен министър, или не, някак си не дава никакви отговори. Г-жа Петкова вече е министър в оставка. От тук нататък няма как да не кажем, че тя донякъде е компрометирана в качеството си на министър на енергетиката. Дори и тя да се върне на поста си, остава въпросът дали тя ще разполага с авторитета, с който е разполагала до този момент."

Георгиев посочи, че остава неясно кой управлява сектор „Енергетика“ в последните дни: "Правителството трябва скоропостижно да внесе яснота относно казуса, тъй като въпросителните и неизвестните са изключително много."

По думите му в момента е видно, че привържениците на настоящия кабинет са повече от неговите противници, но тенденцията е низходяща:

„Отново прави впечатление, че премиерът сменя позицията си, когато получи информация отвън. Това идва да покаже, че като че ли българската държава не разполага с информация, а чака подсказка отвън и тогава взима позиция, което е притеснително“.

Според политолога одобрението към президента създава дискомфорт сред властта: "Румен Радев си позволява да заема много активна позиция по редица политически въпроси и това със сигурност не е удобно за властта".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4551 |27.02.2018 Подписването на Националния рамков договор е под въпрос . 12| 6141 |27.02.2018 Радев: При сделката с ЧЕЗ става въпрос за схема за скрито придобиване на дружеството . 8| 6240 |24.02.2018 Политолог: Енергетиката може да клати правителството . 3| 6090 |22.02.2018 Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads