Реклама / Ads
5| 4094 |20.01.2020 НОВИНИ

Политолог: Политическите сили в НС не са готови за избори

.
Евелина Славкова
Нито една от политическите сили в НС не са готови за избори. Дори на самата БСП ѝ предстои тежка година в контекста на вътрешните избори, които ще претърпи, трябва да си изберат лидер.
 

Това каза пред БНР политологът от изследователски център „Тренд“ Евелина Славкова.

 

"В момента партията ще бъде много съсредоточена върху изборните отчети по места, кампания, защото сме убедени, че от страна на вътрешната опозиция в БСП ще има кандидати. Там ще се разгръщат интересни процеси и няма как БСП да бъде консолидирана хем да действа по линия на вътрешните избори, хем в посока на предсрочни парламентарни избори.“, коментира още Славкова

 

Според нея вотът на доверие или недоверие е давал резултат по-скоро през 90-те години. последните 10-15 години обаче това не е така.

 

„Вотът на недоверие е много силен инструмент на демокрацията и много честото използване води по-скоро до неговото изхабяване, обезценяване, когато наистина не си сигурен, че може да доведе до по-сериозни резултати“, коментира политологът.

Това е четвъртият вот на недоверие, който опозицията внася в Народното събрание за гласуване. И трите до този момент бяха неуспешни. Не мисля, че четвъртият ще бъде по-различен, прогнозира Славкова.

 

Извън чистата математика – 104 депутати да подкрепят вота, тя изтъкна други аргументи за неуспеха му.

 

По-малките формации пазят спокойствието на правителството, за да бъдат сигурни, че ще изкарат пълен парламентарен мандат, отбеляза още Славкова.

 

„Защото гаранцията, че няма да намерят място в следващото народно събрание – никой няма гаранция, особено от малките. Така че, по един или друг начин, всеки ще крепи статукво до последно, защото никой не би искал да напусне Народното събрание. Това е тъгата и цинизмът в цялата ситуация. И тук не говорим само за правителството на Борисов, а и за всяко едно правителство, в което всеки се стреми да запази своите позиции, независимо от безобразията, които се случват.“

 

Как се позиционира ДПС в предстоящия вот? ДПС като част от опозицията не

изненадват със становището си да подкрепят вота на недоверие, допълни Евелина Славкова и припомни изказвания на почетния председател на партията Ахмед Доган, че не е време за предсрочни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5620 |20.01.2020 Политолог: Не политическата логика е движеща, стига се до корпоративни обвързаности . 8| 5365 |13.01.2020 Политолог: Това, че Нено Димов може да "обере пешкира" не е усещане за справедливост . 21| 6948 |12.01.2020 Вижте касапина Аксел - заклал и изнасилил Андреа . 2| 5465 |09.01.2020 Политолог: Нено Димов бързо ще подаде оставка след ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads