Реклама / Ads
27| 5924 |16.06.2020 НОВИНИ

Политолог: Слави Трифонов има големи шансове за влизане в политиката

.
“Ако четем последните проучвания виждаме, че партията на Слави Трифонов има най-големи шансове за влизане в парламента. Предполагам, че от там подкрепата най-вече идва от голяма част от разочаровани гласоподаватели, които не са гласували преди това на избори, плюс вероятно голям процент млади хора“.
 

Това каза пред БНР политологът Ивайло Динев.


“Вероятно шанс за влизане в парламента има и политическа сила, която е водена от Мая Манолова поради силната политическа активност и кампанийност на Мая Манолова през последните години, най-вече обвързването с различни социални движения, протести“, допълни той.

 

“Предполагам, че Мая Манолова ще играе солово, към този момент не се виждат някакви заявки за обединения на различни партии или на различни сили, които биха се обединили в партия или в коалиция. Раздробяването и също опозицията вътре в БСП. Бих казал, че по-скоро в момента наблюдаваме една игра на различни играчи. Сякаш всички търсят някаква стратегия, някакъв път за намиране на власт и критика към управляващите, но неспособност и липса на брокери, хора които биха свързали, не свързващите се части“.


“Моменти, в които се увеличава появата на нови политически сили всъщност говорим за моменти, в които има време на политическа криза или има отслабена основна опозиция на управляващите“.


И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен слу...


“Бих казал, че това, което наблюдаваме последните месеци, е от една страна отслабване на основния опонент на управляващите през последните години, а именно БСП, т.е. неспособността на БСП да обедини различни опозиционни сили под една шапка и от друга страна вероятно наблюдаваме и появата не една тенденция към увеличаваща се критика към властта, но сякаш неспособност за намиране на решение и път отвъд това, бих казал едно десетилетие, управление на ГЕРБ“, посочи още Динев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8795 |16.06.2020 Политолог: Цветан Цветанов не може да бъде актуален като Лили Иванова . 22| 10618 |08.06.2020 Слави Трифонов: За пръв път министър призна, че се краде, но “тре'а си трайкаме” . 15| 10934 |08.06.2020 Политолог: Борисов може да смени Севдалина, но тя е само бушон . 5| 15814 |22.05.2020 Слави с нова песен ”Ей, тулупи” на групата ”Извънредно положение”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads