Реклама / Ads
1| 4202 |15.03.2019 НОВИНИ

Политолог: ”Воля” трупа точки за евроизборите

.
Любомир Стефанов
„В чисто партиен план за „Воля“ това е трупане на точки за предстоящите европейски избори и демонстриране на политически мускули.
 

В отношенията им обаче с управляващата коалиция това ще си проличи съвсем скоро“, каза пред БНР политологът Любомир Стефанов. В предаването „Преди всички“ той коментира вчерашните действия на партията, която първо напусна парламента, а след това обяви, че ще влизат в зала, за да осигуряват кворум, но ще работят само по важните за тях теми.

 

„Като видим поведението на останалите политически играчи в и извън парламента, като че ли няма ход или действие, което да не си заслужава да бъде опитано, макар и за 3 дни слава, 3 дни чудо или 15 минути медийно внимание“, коментира политологът в интервю за предаването „Преди всички“.

Според Стефанов има фалш в твърденията и на БСП, и на управляващите. От БСП заявиха, че този парламент е изчерпан и непредставителен, а пък управляващите заявиха, че Народното събрание си работи много добре.

 

„Тезата на Нинова е доста несериозна. Ако ги броим точка по точка претенциите на БСП да се махне от парламента и да се върне, в момента е несъстоятелна, тъй като почти всичко от техните претенции е изпълнено по един или друг начин. Последното беше връщането на преференцията. От друга страна изказванията на Цветанов демонстрират прекалена самоувереност и арогантност. Отсъствието на която и да е парламентарна група малко или много подронва неговата легитимност, защото вече не говорим за представителството на всички български граждани, а само на една част от тях. Тогава съвсем се влиза в дневния ред на тезата, че малцинството диктува на мнозинството /български граждани/ какво ще му се случва“, коментира политологът.

 

ГЕРБ налучква движение в една непозната за тях територия като уреждането на дългове на вероизповедание – какво точно е правилно от гледна точка на обществото, изказа мнение Любомир Стефанов. Според него в тази ситуация ДПС няма полезен ход:

„Заяви ли гласно каквото и да е, ще излезе, че има някакво отношение към мюфтийството. Подозирам, че от Движението изчакват, за да не се разкрие колко тясна е връзката им с настоящия мюфтия и останалите служители в мюфтийството“.

 

Политологът е категоричен, че с мнозинство ще бъдат прокарани изборните промени днес в парламента: „Поправките връщат предходното състояние. Последните 3 седмици все едно не са се случили по отношение на Избирателния кодекс. Безсмислена енергия е кипяла, която би могла да бъде вложена в нещо друго. Въпросът е как ще бъде обяснено това. Ако излезе, че всичко е само заради погрешно разбиране, счупена комуникация между партньорите в управлението, всички те ще си понесат много сериозно наказанието в обществените очи от тази глупава грешка“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4259 |15.03.2019 ”Воля” спаси кворума в Народното събрание . 6| 4245 |14.03.2019 Марешки така и не казва дали ”Воля” напуска НС, мърмори за Ф-16, хапчета и горива . 16| 6706 |14.03.2019 ”Воля” напуска парламента . 3| 3997 |06.03.2019 Политолог: Води се предизборна битка, в която няма правила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads