Реклама / Ads
14| 6375 |12.04.2012 НОВИНИ

„Полицаи” с автомати обраха няколко милиона до Ловеч

.
Петима тежко въоръжени и в полицейски униформи обраха инкасов автомобил на пътя между Ловеч и Севлиево. Задигнати са над 2 млн лв., по първоначални данни, непотвърдени официално.
 
Бандитите изкочили от страничен път и ударили инкасовата кола с микробус миналата вечер към 20 часа. След това насочили автомати срещу двамата охранители. Минута по-късно извадили флекс и срязали бронираната машина, откъдето измъкнали торбите с парите.


Двамата охранители се подчинили, защото били заплашени, че ще ги разстрелят на място.


Нападателите действали сигурно и всеки вършел определена работа.

След като прибрали парите петимата се качили на джипове с десен волан и изчезнали с пълна газ. Преди това подпалили микробуса, с който препречили пътя на „инкасаторката”, за да заличат всички следи. Това засега е единствената отличителна черта, за която са се хванали разследващите. На място са пристигнали светкавично местните бопаджии, а след час и половина и колегите им от София. Блокиран е целия район от Ловеч до Севлиево.  


Инкасо автомобилът е превозвал оборот от търговски обекти и фирми от Велико Търново, Ловеч и Севлиево.


Проверява се защо този инкасов автомобил се е движил по този второкласен път, което е някакво отклонение, заяви тази сутрин Цветан Цветанов, вътрешен министър. Притеснително е, че бандитите са били въоръжени с автоматично оръжие, допълни Цветанов. Според него е възможно обирджийте да са използвали заглушител на радиосигнали.

Проверява се също, защо инкасото е превозвано през нощта.


От няколко години не е имало нападение на бандити, преоблечени като полицаи. Въоръжена група в униформи екзекутира Милчо Бонев – Бай Миле и петима негови охранители в ресторант до стадион „Славия”. Преди близо 4 години пак облечени като полицаи отвлякоха Стефан, синът на Венцеслав Стефанов, президент на футболен клуб Славия, на стотина метра от Първо районно полицейско управление в столицата. Делото „Бай Миле” продължава и до днес и въпреки, че имаше заловени и обвинени в дръзкото убийство, някои от тях бяха оневинени и са на свобода. Отвличането на сина на Стефанов  не е разкрито и до днес.


Миналата нощ в София са били задържани трима души, които са се опитали да оберат златарско ателие.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5580 |18.02.2012 Пребиха и обраха син на чужд зам.министър . 12| 5320 |08.02.2012 Обраха банка в Добрич . 10| 5932 |28.12.2011 Обраха Мариус Куркински на връх Коледа . 2| 4776 |04.11.2011 Апаши обраха легендарната Йорданка Благоева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads