Реклама / Ads
20| 7354 |03.08.2013 НОВИНИ

Полицаи отиват на море масово и под строй

.
Някои ще пазят политиците и като се къпят...
Стотици полицаи от цялата страна тръгват към морето. Те обаче няма да опъват тела на плажа, нито ще пийват ледена биричка с цаца в капанчетата.
 
Вместо с бански и плавници, те ще трамбоват с чепици и каски под августовското слънце покрай оградите на държавните резиденции, за да пазят спокойствието на депутатите. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бил разработил тактически план за охрана на обектите със 100-процентова успеваемост, съобщиха за Фрог нюз развълнувани негови подчинени. Идеята била местните морски структури на вътрешното министерство да бъдат подпомогнати с хора от други градове, които да изградят истински щит, най-вече пред базата в Евксиноград. Създадени били пароли и позивни, с които да се казва на полицаите какви действия да предприемат в дадени ситуации. 

От 5 до 31 август българските политици ще отмарят в резиденции и почивни станции на властта. Това реши Народното събрание въпреки нажежената политическа обстановка в страната. След гласуването изведнъж настъпило трескаво оживление в парламентарните групи за почивни карти. Наложило се лично лидерте да се намесят и да се направят списъци, за да няма прецакани и обидени. Това било доста изненадващо, тъй като се очаквало депутатите да потърсят други варианти и места за отдих, за да избегнат протестиращите. Според някои народни представители поне 30 на сто от колегите им щели да заминат в чужбина със семействата си.

Друг любопитен момент от тазгодишната ваканция е, че немалко карти са запазени за чиновническия състав от НС и Министерски съвет, които от години били свикнали да ползват резиденциите със семействата си. Отличници в това отношение били служителите от финансовото министерство.

До понеделник областните управления на МВР трябвало да представят списък с хората, които ще изпратят да пазят в морските обекти на властта. Някои от тях се опитали да обяснят, че в този момент хората са им особено нужни заради прибирането на реколтата, която трябва да се опази от набези на крадци, но аргументите били отхвърлени, защото безопасността на почиващите политици била приоритет.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 5374 |03.08.2013 „Орешарски марш" пое към морето . 86| 5925 |03.08.2013 "Орешарски марш" съпровожда "ваканцуващите" и на морето . 42| 6048 |31.07.2013 Реформаторският блок: Обявяваш икономиката в рецесия, а отиваш на море . 3| 6732 |29.07.2013 Български полицаи бдят над ромите в Бордо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads