Реклама / Ads
10| 4722 |05.03.2016 НОВИНИ

Полицаи и пожарникари срещу реформата в МВР

.
Имаме специализиран отряд за борба с тероризма и ние постоянно трябва да проверяваме своята готовност за това дали винаги сме готови да реагираме на спешни акции. Много е вероятно такива подобни мероприятия, да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места.
 
Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи, обясни по НТВ зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март.


По думите му сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. Но не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор „Сигурност”.


„В законопроекта останаха два текста от предложенията на министър Горанов. Всяка година нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайна тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера”, алармира от своя страна Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.


По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.


„Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът”, каза още Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.


„Гаранти за това как ще се харчат парите, как ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос.”, контрира зам.-министърът на МВР Цвятко Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4219 |02.03.2016 Захариева: Чужди експерти идват у нас, дават рамо за реформата . 0| 4182 |01.03.2016 Варненските полицаи излизат на демонстрация срещу промените в Закона за МВР . 1| 4136 |01.03.2016 Социалният пакет на полицаите гълта годишно над 300 млн. лева . 20| 5529 |01.03.2016 Борисов благодари на гръцките фермери и полицаи, разбрали го правилно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads