Реклама / Ads
6| 8857 |09.06.2018 НОВИНИ

Полицаи пред Фрог: Върнаха от чужбина обвинен за убийства, дадени са 95 000 евро за промяна на мярката му

.
Тихомълком у нас е върнат издирваният с червена бюлетина от Интерпол Мартин Георгиев. Той, майка му Мила Георгиева и още няколко човека бяха обвинени през януари 2015 г. в организирана престъпна група за убийства. По време на акцията Мартин успя да избяга.
 

Възмутени полицаи сигнализираха Фрог, че Мартин решил да се предаде след уговорка с прокуратурата. Те недоумяват защо след като толкова шумно беше огласена акцията по задържането на групата, завръщането му минало при пълно информационно затъмнение. За изненада на разследващите от приложените в краткия период СРС-та, станало ясно, че били дадени 95 000 евро на няколко човека от съдебната власт, за да може на Георгиев да бъде наложена по-лека мярка. От разговорите се разбрало, че вече е дадена поръчка да бъде пребит човек с инициали Г. Б., приближен на мастит хазартен бос. Редакцията разполага с името му и в случай, че МВР и прокуратурата се поинтересуват, сме готови да дадем повече информация.

 

Източниците от МВР казаха, че въпросните СРС-та, за тяхна изненада, не били приложени по делото.  Припомняме ви, че майката на Мартин-Мила беше обвинена и по делото „Универсалните“ за контрабанда и  източване на ДДС. Източниците ни твърдят, че на 19 юни т. г. Георгиева трябва да се яви в Румъния за връчване на обвинение за източване на евросредства. Споменава се, че  въпросното дело  приоритетно се наблюдава от ОЛАФ.

 

Припомняме ви, че Мила Георгиева  е доведената дъщеря на шефа на митницата в три правителства Христо Кулишев. Клиенти на държавното обвинение  станаха още мъжът й Михаил Георгиев, синът й Мартин и доведеният й брат и син на Кулишев-Христо. От изявление на прокуратурата тогава се разбра, че мишена на групата са били  Георги Бързанов през 2013 в "Какао бийч",  Тихомир Дочев- Мравката, Георги Семерджиев и Жоро Шопов в Лозенец, срещу които е имало три опита за убийството им. При акцията бяха задържани още Ангел Ангелов, Мирослав Стоянов, Олек Попов, Георги Божилов, Антони Янков. 5-ма са свидетелите по случая, като 4-ма са говорили пред съдия, сред един от свидетелите е и човек поръчан за убийство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11541 |09.06.2018 Само във Фрог: В МВР зрее бунт заради картите за градски транспорт . 0| 5364 |09.06.2018 Избраха д-р Иван Маджаров за председател на БЛС . 23| 23836 |08.06.2018 Бонев: Цецо, сигурно по-презиран от теб няма, предател на МВР и законността . 25| 10151 |08.06.2018 Методи Андреев пред Фрог: Българският парламент е окупиран от политиката на Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads