Реклама / Ads
26| 9070 |07.08.2010 НОВИНИ

Полицаи съветват простреляни да не си вадят медицинско; те готови с жалба срещу МВР

.
Четиримата простреляни тази нощ пред Народния театър "Иван Вазов" са посъветвани от полицията да не си вадят медицинско, защото нямало смисъл да си дават парите на вятъра. Между младежите, които бяха ранени с въздушна пушка, имаше и бременно момиче. Сред заподозрените изплува името на баронеса Мариана Гендович, която живее в съседната кооперация.
 

Четирима души баха простреляни с въздушна пушка пред народния театър "Иван Вазов" в столицата тази нощ. Информацията, която излезе първоначално, бе, че сериозно пострадали няма. Свързахме се с един от потърпевшите Мила, която заяви, че медиите доста меко са поднесли информацията по случая. "Както си свирихме, около 22:00 часа, усетих болка в глезена, но помислих че съм настъпила камък. Другите продължиха да свирят, но момче от групата също след 15 минути беше ранено, този път в рамото", разказва потърпевшата. След това са пострадали и останалите двама музиканти, един от които е бременно момиче. Мила разказа специално за Frognews.bg, че изстрелите са направени с въздушна пушка от съседна кооперация. "Викнахме полиция и линейка. Ходихме във ВМА, за да ни превържат и да ни дадат обезболяващи, тъй като раните бяха сериозни, а не както вашите колеги разказват, че едва ли не нищо ни нямало", гневи се Мила.

Най-възмутени обаче простреляните с въздушната пушка останали, когато служителите на МВР ги посъветвали да не си изкарват медициско свидетелство, че са ранени, тъй като не можело да се докаже пред съда, че е стреляно по тях. "Според полицията разстоянието във въздушното пространство от кооперацията до самата импровизирана сцена било твърде голямо, за да достигнат сачмите, които ние вече сме намерили, впрочем. Бесни сме, готови сме да стигнем до жалби и съд срещу МВР", заяви още пред Frognews.bg Мила. Момичето каза още, че си е извадило заедно с останалите трима потърпевши документ документ от медицинско лице и ще си търсят правата до край. Тя разказа още, че до тях е имало пет малки момиченца, които са танцували и е имало реална опасност да пострадат.

Свидетели на престъплението, пожелали да запазят анонимност, пред Frognews.bg веднага се усъмнихa, че може би в цялата история е замесено името и на "баронеса" Мариана Гендович, която живее в кооперацията, откъдето се предполага, че са произведени изстрелите. "Няма други хора, които да живеят на периметър от километър наоколо, тук са все административни и министерски сгради", твърди служител на фирма, намиращата се в близост до кооперацията.

Наяве излезе и още един парадокс - братът на Мила е актьор в Народния театър, а баща им преди време консултирал Мариана Гендович относно реставрацията на къщата й, тъй като е специалист по паметници на културата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6052 |30.07.2010 Цветанов: Битите от полицаи в Кърджали не са си извадили медицинско . 3| 4832 |15.07.2010 200 полицаи спипаха 18 души за телефонни измами . 0| 6627 |12.07.2010 15 полицаи пазиха смяна на караула от 30 зрители пред президентството . 14| 5117 |04.06.2010 Разследват много полицаи, съдии и прокурори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads