Реклама / Ads
2| 4152 |03.01.2020 НОВИНИ

Полицай е участвал в схемата за фалшиви регистрации в КАТ- Велико Търново

.
Велико Търново
Сигналът за злоупотреби с регистрациите на 15 камиона и 15 ремаркета, собственост на фирма от Великотърновско, е получен вчера.
 

Първоначално в Пътна полиция се явяват четири товарни автомобила, на които им е поставена регистрация, заедно с четири ремаркета. Автомобилите излизат от "Пътна полиция", след което се поставят други регистрационни табели, които са транзитни, автомобилите - два от тях отново отиват в "Пътна полиция" да бъдат регистрирани, казва старши комисар Димитър Машов - ОД на МВР - Велико Търново:

 

Оказва се, че регистрационни табели са предназначени за товарни автомобили, които са извън територията на България, като в схемата участва служител на КАТ- Велико Търново.


Служителят на МВР е един, той е основното лице, което е допуснало да бъдат извършени тези закононарушения. Длъжностното лице е оказвало въздействие на подчинението му служители да осъществят по-бърза регистрация, безпроблемна регистрация като игнорират служебните си задължения по отношение на въпросните МПС, обяснява Стефчо Банков, директор на дирекция "Вътрешни сигурност" - МВР


Разследващите си партнират и със свои колеги от Белгия, където са открити част от камионите на фирмата и с други европейски държави. Тепърва ще се установяват щетите, нанесени на държавата.


Размерите, ако се има предвид заявените автомобили, които е трябвало да бъдат регистрирани, тяхната стойност е близо 2 милиона лева и на тях като сложите 20% ДДС, много ясно ще ви стане каква щета е предотвратена!, обявява Христо Христов, окръжен прокурор на Велико Търново.


Процесуално следствените действия по случая продължават. Тази вечер изтича 24-часовата мярка на задържания служител на "Пътна полиция". Предстои прокуратурата да прецени колко и на кои лица ще се повдигнат обвинения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5630 |17.12.2019 Граничар и кучето му са „Полицай на годината“, МВР-шефът награди Цацаров за доблест и заслуги . 0| 4733 |11.12.2019 Шестима са убити в Ню Джърси, сред тях е и полицай /видео/ . 1| 4732 |20.11.2019 Конфликт на интереси за съдия от ГЕРБ, участвал в делото срещу Иванчева . 2| 4093 |19.11.2019 Разследват пловдивски полицай за вземане на пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads