Реклама / Ads
4| 4915 |13.09.2013 НОВИНИ

Полицая със списъка на членовете на ГЕРБ-Варна - аут

.
Взети са дисциплинарни мерки по повод случая с отправеното от страна на Областната дирекция на МВР във Варна информация за новопостъпили членове на партия ГЕРБ.
 

Това обяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на парламентарния контрол в НС в отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ за скандала в морската ни столица.

Питането бе свързано с писмо с изх. № 34460 от 15 август 2013 г. на ОД на МВР - Варна до областния координатор на ПП ГЕРБ - Варна, с искане да бъде предоставен списък „на всички новопостъпили членове на ПП ГЕРБ от област Варна, от началото на годината до 30 юни2013 г., и данни в кои общински структури са подали заявленията си за членство всички новоприети членове на партията от област Варна от началото на годината".

Ръководството на МВР се запозна с публикувана информация по случая. Дирекция "Инспекторат" е приключила проверката по случая и са взети дисциплинарни мерки", обясни министърът на вътрешните работи. По думите на Йовчев становището на комисията е, че са налице данни за извършване на тежко дисциплинарно нарушение от главен инспектор Александър Сидеров, за което се предвижда налагане на дисциплинарно наказание- уволнение. 

Още повече, че той е извършил това деяние въпреки категоричното становище на директора на областната дирекция. Разпоредил съм образуване на дисциплинарно производство за нарушение на правилника за прилагане на Закона за МВР", посочи Цветлин Йовчев. И добави, че ръководството на МВР няма отношение по случая и никога не бихме подкрепили такива действия. В периода 2010 - 2014 г. въпросният служител е бил награждаван четири пъти. Нямам нормално обяснение защо той би пренебрегнал разпорежданията на началника си, пренебрегване на етичния кодекс. Искрено се надявам тук да не търсим други мотиви. Възможно е провокация, надявам се да не е така, но всичко води натам, заяви министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8902 |05.08.2013 Полицаят Николай Попов е новият заместник-директор на Агенция „Митници“ . 0| 5805 |15.07.2013 Фалстарт на делото срещу полицая убиец в Ловеч . 73| 13246 |28.06.2013 Ето го списъка на кандидатите за шеф на ДАНС . 5| 4875 |28.05.2013 Членовете на ДКЕВР да се избират от парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads