Реклама / Ads
0| 4535 |20.07.2015 НОВИНИ

Полицаите прекратиха преговорите с Бъчварова, готвят нов протест

.
Синдикалната федерация на служителите в МВР изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, с което я информира, че напуска преговорите и потвърждава провеждането на нов протест на 25 юли.
 
В писмото полицейският синдикат посочва, че по време на разговорите са постигнати "известни положителни резултати и сближаване на някои виждания". Въпреки това обаче резултатите са частични, а пълната им реализация остава разсрочена във времето.

Относно проблемите на специализираната операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд има сближаване на позициите. Остават обаче други важни въпроси, по които напредък няма, като например преструктурирането в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението и положението на директора й главен комисар Николай Николов.

"Причината за това е липса на желание и/или достатъчен капацитет у ръководството на МВР да се ангажира активно в решаването на множеството проблеми", посочват от синдиката.

От синдиката са категорични, че продължаването на преговорите при тези условия е безпредметно, а възобновяването на отношението на политическото ръководство на ведомството невъзможно.

Синдикалната федерация смята, че с това отлагане във времето политическото ръководство се опитва да " спечели време".

"Подобно отношение и реакции показва не само неглижиране на поставените проблеми, но и нежелание да се разрешат проблемите и да се реформира МВР, така че да се превърне в институция, която работи за защита на гражданите на Република България."

Полицейският синдикат обявява и готовност да предостави "пълната информация, с която разполага по проблемите, които са поставени – както чрез медиите и всички инструменти, с които разполага Федерацията, така и по време на протестен митинг, който ще се проведе на 25 юли 2015 г".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4343 |16.07.2015 Полицаите, задържани за изнудване, остават в ареста . 0| 4411 |10.07.2015 Прокуратурата подхвана полицаите-биячи от клипа . 0| 4769 |08.07.2015 Отстраниха полицаите удряли момиче и момче . 0| 5818 |07.07.2015 Бойко Ганчевски пред Фрог: Полицаите не са в стерилна среда, прихващат от по-старите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads