Реклама / Ads
0| 3847 |05.09.2017 НОВИНИ

Синдикат: В МВР не се спазват писани норми, ще сезираме съда

.
В МВР не се спазват писани норми, което води до възможност за поредно сезиране на компетентния съд. Това се казва в декларация на Синдикалната федерация на служителите в МВР, в която посочват два случая, в които ръководството на вътрешното ведомство не се е съобразило със синдиката.
 

От ФСМВР обръщат внимание на изявленията на зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов в националните медии за „продължение на тази политика, която предприе това ръководство - всички такива важни въпроси, касаещи социални права на служители да бъдат обсъждани в рамките на Съвет за социално партньорство…“.

 

„МВР предлага парите за извънреден труд на полицаите да се променят всяка година. Промените са заложени в поправките на закона за МВР, които вече са внесени за обсъждане в НС. На 04.09.2017г. силовото ведомство публикува проект на заповед, с която се регламентира допълнителното заплащане за извънредни дежурства. И по двата проекто-документа, в нарушение на принципите на социалния диалог, не е имало консултации или обсъждания със синдикалните организации в МВР при създаването им“, заявяват от полицейския синдикат. Те посочват, че: „министърът поканва представители на Федерацията за консултации при обсъждане и ПОДГОТОВКА на проектите на нормативни и общи административни актове, включително правилници, наредби, инструкции и заповеди, които касаят трудовите и социално-икономическите права и интереси на служителите.“

 

„Подобна последователност като при цитираните нарушения не може да бъде приета от СФСМВР за добър социален диалог, а неспазването на писани норми води до възможност за поредно сезиране на компетентния съд, което отново да доведе до негативен отзвук върху институцията МВР - призвана да съблюдава законността в Република България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5934 |07.06.2017 ​Около 3 хиляди деца са вписани за осиновяване . 2| 3872 |16.02.2017 Петър Славов: ЦИК мислят ли изобщо да спазват закона? . 1| 4958 |20.10.2016 Борисов: Ако всички спазват Маастрихтските критерии като България, ЕС ще бъде стабилен . 0| 4559 |26.07.2016 БДЖ с ново разписание заради липса на локомотиви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads