Реклама / Ads
40| 6044 |16.01.2012 НОВИНИ

Полицейските синдикати: МВР не е длъжно на медиите!

.
Това право било допустимо с оглед разкриване на престъпната дейност независимо и обективно, възмущават се синдикатите в нарочна декларация и смятат, че дейността на полицията се принизява.
 

Полицейските синдикати осъждат обществената реакция спрямо служителите на МВР във връзка с убийството на Мирослава, а медиите принизяват същността и резултатите от полицейската дейност, твърдят те в декларация, изпратена до София прес.

Това отношение действа негативно както върху отношението на гражданското общество, така и демотивиращо на всички полицейски служители, се казва в декларацията.

Твърде недостойно и непочтенно е, при извършването на коментари, обсъждания и анализи на действията на полицеските служители, които в крайна сметка са довели до разкриването на посоченото тежко престъпно деяние, установяване и задържане на извършителите на убииството и извършването на цялостен комплекс от процесуални действия по документиране на престъплението, да се поставя акцент само и единствено върху пропуските и грешките, допуснати от полицейските служители, без да са известни всички факти и обстоятелства по тяхното допускане и причините, довели до това.

Служителите на българската полиция имат правото да не се съобразяват с желанията на медиите, политическите сили или волята на пострадалите от престъпна дейност граждани, пише в декларацията. Това им право е допустимо с оглед разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност независимо и обективно, извън сферата на политиката, личните отношения или обществените нагласи.

Служителите в системата на МВР били подложени на нетолерантно отношение въпреки постигнатите положителни резултатти в борбата с престъпността през последните няколко години, възмущават се още синдикатите.

Малък коментар: Синдикатите в МВР се възмущават, но не е ясно от какво. Служителите на МВР били подложени на натиск, а те работели под напрежение, денонощно и пр. Никой, драги синдикати, не отрича това и не вменявайте на обществото и медиите несъществуващи нападки. Атакувани и критикувани са отделни служители, както в случая в Перник. Наистина повечето участници в разследването дадоха всичко от себе си, за да бъде разкрито бруталното убийство на Мирослава и към тях бе изразено уважението и благодарност. Не защитавайте хора, които са дори неумели чиновници, държат се лошо с жертвите и техните близки, демонстрират непрофесионализъм и липса на морални качества. Такива хора нямат нужда от защитата на синдикатите, а от обществена непримиримост и порицание, за да си вършат работата както трябва, а ако не могат или не искат - да си ходят. За това става дума, за нищо друго. И не бързайте с декларациите, защото може да се окажете подведени, или, че защитавате не този, когото трябва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4876 |02.09.2011 Синдикати: Не щем Емил Караниколов . 16| 5071 |24.01.2011 Синдикати: Ваньо Танов иска да съсипе „Леденика” . 3| 7746 |20.12.2010 Отстраниха от длъжност кмета на Белослав . 1| 4901 |21.10.2010 Новият омбудсман официално встъпи в длъжност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads