Реклама / Ads
8| 5623 |18.04.2014 НОВИНИ

Полицейско куче не надушило трупа на Алекс от Поморие

.
Няма следи 8-годишната Алекс да се е съпротивлявала, докато похитителката й я душила. Много вероятно е, детето да е било затиснато с възглавници, но ще се проверява и за упояване. Този странен факт ще обяснят експертизите.
 

Това коментираха източници от разследването на зверското убийство на първокласничката от Поморие Александра Тодорова, пише "Труд".

"Взети са всички възможни проби от телцето на детето. Те ще покажат дали е имало упойващи вещества", заявиха от прокуратурата вчера. Пробите ще докажат дали oбвиняемата Атанаска Георгиева, съседка на семейството на Алекс, не я е дрогирала.

Първата версия на полицаите след изчезването на детето била, че е отвлечено от роми. Същата нощ в ромската махала имало екшън и униформените задържали цяло семейство след шумен скандал в гетото. Освен това обаждането до майката Ивалина, в което на завален български език били поискани пари, заблудило разследващите. Едва след това криминалистите се насочили към съседката Атанаска.

Вариантите били детето да е в нейната квартира или в хотела, собственост на Веселин Тошев, за когото е омъжена сестрата на Георгиева.

До привечер криминалистите търсели момиченцето живо. Първо претърсили квартирата на Атанаска. Полицейското куче не открило трупа, намушен навътре под леглото и прикрит с множество чували с дрехи. Преди това, то било на три други адреса и вероятно затова не успяло да надуши следа.

Затова разследващите се насочили към хотела и го атакували. Атанаска ги разигравала цели 7 часа, докато си признае , че убила детето. После сама ги завела до мансардата си и посочила къде е скрито тялото.

Александра се качила в дома й на 10 април около 17 часа. Смъртта на детето е настъпила около 18 часа. В 18. 45 часа Атанаска се обадила на майката на Алекс, преправила си гласа и казала, бащата да приготви пачки с пари. Втори път майката получила същото съобщение, пратено като есемес.

Атанаска решила да разиграва разследването, за да печели време, а детето отдавна било мъртво. Фактът с бавенето на разследването роди въпроси за нескопосан опит за отвличане и за евентуален съучастник, на когото е трябвало време да се измъкне от страната примерно през летището или да се укрие.

Експертизите обаче са тези, които ще установят дали Георгиева, направила пълни самопризнания, казва истината - дали е възможно да е извършила престъплението сама, казаха от прокуратурата.

Засега обвиняема е само Атанаска Георгиева и данни за друг извършител няма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7427 |12.04.2014 Майката на Атанаска: Някой е сложил трупа на детето под леглото . 4| 6262 |30.03.2014 НСО с 8 г. натрупани отпуски . 30| 5547 |29.03.2014 ЕРП-тата натрупали 2,5 млрд. лв. дълг при ГЕРБ . 0| 4807 |16.02.2014 Работник падна в изкоп и го затрупа земна маса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads