Реклама / Ads
1| 5046 |29.11.2019 НОВИНИ

Терористичен акт: Полиция блокира Лондон Бридж след сигнал за стрелба /обновена/

.
Лондон Бридж
Британската полиция е затворила Лондон Бридж, съобщава BBC. По информация на репортер на медията група мъже е нападнала друг мъж на моста. При пристигането на полицията са се чули изстрели. Не е ясно колко хора са пострадали.
 

"Полицията е била известена в 13:58 ч. за намушкване на човек в помещения близо до Лондонския мост. Отзовали са се спешните служби, включително полицейски служители от метрополитена и градската полиция. Един мъж е задържан. Вярваме, че редица хора са ранени. Очаквайте допълнителна информация", обявиха в Туитър полицейските власти в Лондон.

 

За един убит и множество намушкани с нож съобщават медиите. Властите обявиха, че случилото се е терористичен акт.

 

Хората са евакуирани от местопроизшествието, като на други е казано да стоят вътре в ресторантите и магазините в близост, съобщава "Сън".  На моста се вижда оставен камион, както при терористичната атака през 2017 г., при който загинаха осем души. На мястото има и полицейски  кучетата.

 

„Тъкмо вървях по моста и чух четири или пет изстрела зад себе си.

„Хукнах да тичам. Дори не погледнах назад. Нямам представа дали е полиция или не. Бях ужасена. ", разказва свидетел на случилото се.

 

"Обядвахме в ресторант, когато нахлу полиция за започна да вика всички да легнем на пода. Заключиха всички врати и трябваше да се бягаме към задната част на ресторанта близо до тоалетните. Плачеха жени. Беше ужасяващо. Чухме изстрели, а друг офицер викаше „трябва да излезем“ и всички избягахме от Лондон Бридж.", разказва пред "Сън" журналистката Люси Джоунс, която също става случен свидетел.

 

Репортерът на Би Би Си Джон Макманус свидетелства също за инцидента и разказва: „Само преди няколко минути, когато се разхождах от Южния бряг към Северния бряг, изглежда, че от другата страна на моста се стигна до бой. Няколко мъже нападнаха един човек. Полицията пристигна бързо, имаше и въоръжена полиция. По този човек бяха изстреляни редица патрони. Полицията разчисти моста. Казаха на всички да се придвижват обратно. Сега съм от другата страна на моста, но имаше още изстрели.

 

Полицията информира в туитъра, че се занимават със "справяне с инцидент на Лондон Бридж".  „Ако сте в близост до местопроизшествието, моля, следвайте указанията на всеки офицер в близост“.

 

Други британски медии съобщават за един ранен.

 

Вижте видео и снимки:


.

.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5200 |29.11.2019 Полицията в Плевен с нов директор . 1| 4007 |26.11.2019 Полицията отново нахлу в БФС . 2| 4506 |25.11.2019 Три протеста блокират София днес . 4| 4580 |22.11.2019 Турски шофьори блокираха ГКПП ”Капитан Андреево”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads