Реклама / Ads
13| 6114 |23.03.2013 НОВИНИ

Полицията обслужи моторджии, за сметка на останалите

.
Мотори, мотори... Източник: Булфото
Стотици семейства с деца бяха блокирани в събота в София и на оковръстния път. Оказа се, че полицейският капан, който не пропускаше и муха да прехвръкне, е направен заради рокери, които откривали мотосезона.
 
Въпросните граждани и децата им бяха тръгнали да разгледат Националния исторически музей. Уви. Това се оказа мисия невъзможна. Паркингът на музея също бе блокиран и забранен за столичани и гостите. Две чужди делегации бяха върнати грубо и безпардонно. Десетки частни коли също бяха отпратени от буреносните служители в униформа. „Айде, откъдето сте дошли”, бе най-милото обяснение от страна на постовете, които уж трябваше да подпомагат клетите граждани. Всеки опит да се разбере какво става и защо е тази блокада и отношение, срещаха презрението и грубостта на полицаите. Чуваха се и по-пиперливи думи по отношение на дръзналите да получат информация откъде да минат и заобиколят.

Сигурно е много хубаво да се празнува мотосезона. Но какво ще стане ако всеки пожелае полицията да блокира половин София и други градове, заради капризите на някоя група хора, събрани по интереси, недоволства Мария Милева, която бе сред хората, попаднали в тежките ограничения. Рокерите говорят за чувство за свобода. Чудесно, но къде остана свободата на другитне, които не са на мотори и не са се разбрали с полицията да им осигурява комфорт за уличен купан, коментира жената, която така и не успяла да стигне до НИМ в столичния кв. Бояна.

Дали Столична община също е в заверата с моторджиите, питаха се огорчени столичани в събота. Околовръстният път бе затворен и хиляди трябваше да зяобикалят и да търсят обходни маршрути през града, за да стигнат там, закъдето са тръгнали. Не смееха да протестират, защото можеше да го отнесат , от полицаи, я от яки мотористи с бира в ръка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5074 |20.02.2013 Протестиращите тръгнаха към НС; полицията предупреждава за ексцесии . 5| 5645 |22.10.2012 Един от задържаните за дрога в Малайзия бил ухо на полицията . 1| 6714 |29.08.2012 Полицията откри горско дете без акт за раждане . 9| 6299 |29.03.2012 Полицията с две версии за убийството на Шкафа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads