Реклама / Ads
0| 4554 |05.12.2014 НОВИНИ

Полицията плъзва за студентския празник

.
Полицията предприема организационни и превантивни мерки за опазване на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантиране на пътната безопасност във връзка с предстоящия студентски празник 8 декември, съобщават от Главна дирекция „Охранителна полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

На полицейските структури по места е разпоредено своевременно да уточнят местата и характера на предстоящите празненства по време на студентския празник.

 

Организирани са срещи с органите на местното самоуправление, местната администрация и представители на частни охранителни фирми с цел координиране на действията по опазването на обществения ред и безопасност на движението.

 

Провеждат се срещи с ръководителите на персонала на питейни, увеселителни заведения и хотелски комплекси, разясняват се възможните рискове от престъпни посегателства, акцентира се върху необходимостта от повишаване на бдителността и комуникацията с полицейските структури за своевременно реагиране при инциденти.

 

Непосредствено преди и по време на празника ще бъде осигурено полицейско присъствие в районите на ресторанти, дискотеки и в курортните комплекси.

 

Планирани са полицейски операции на 6, 7, 8 и 9 декември, като вниманието ще е насочено към контрол на водачи на МПС, употребили алкохол или наркотични и упойващи вещества, неправоспособни и управляващи технически неизправни превозни средства.

 

Във връзка с очаквания интензивен трафик по пътищата е създадена организация за активно полицейско присъствие, регулиране и подпомагане на движението по основните пътища в страната и особено към курортните комплекси, за да не се блокира трафика.

 

При евентуално лошо време ще се въвежда временна организация на движението, съгласувано със стопаните на пътя, като при необходимост, трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

 

В периода от 6 до 9 декември са планирани полицейски операции за проверка за съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол, както и стоки с неясен произход.

 

В навечерието на 8 декември пожарникарите са проверили 491 дискотеки, ресторанти, почивни станции, хотели, туристически хижи и др. обекти, в които се очаква да се състоят студентски празненства.

 

Преобладаващата част от проверените места са съсредоточени в планинските курорти - Банско, Боровец, Пампорово, както и в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, В. Търново, Благоевград, Сандански и Мелник.

 

Фокус на проверките са били осигуряване на пожарна безопасност, осигурените условия за евакуация и пожарогасене, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации, състоянието на системите за гасене и известяване при пожар, както и на системите за гласово уведомяване и системите за управление на дим и топлина. Обърнато е внимание на персонала, работниците и служителите, ангажирани по време на празненствата за противопожарните мерки, които следва да се предприемат.

 

247 нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са констатирани по време на проверките. Най-честите нарушения са липса или неактуализирани документи за създаване на организация за пожарна безопасност, липса или неизправност на евакуационното осветление, неизправни ел. инсталации, недостатъчен брой, неизправни или непроверени уреди за първоначално пожарогасене, използване на пропан-бутан в помещения, чиито под е разположен по-ниско от нивото на околния терен и др.

 

Връчени са 124 писмени разпореждания и 16 акта за установяване на административни нарушения.

 

В оперативните центрове на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" са изготвени списъци с всички места, където предстои събиране на хора,  предвидени са съответните подсилени дежурства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4249 |04.12.2014 Пианист изчезна в Бургас, полицията го издирва . 0| 4507 |26.11.2014 Зоополицията ни нямало да бъде като по "Анимал планет" . 1| 4287 |25.11.2014 Данъчните плъзват по заведенията за студентския празник . 6| 9746 |19.11.2014 Гласят Живко Коцев за шеф на полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads