Реклама / Ads
2| 6607 |23.03.2018 НОВИНИ

Полицията във Франция застреля терориста от ДАЕШ

.
Човекът, който взе заложници в южния френски град Каркасон е убит, предаде Скайнюз.
 
Най-малко трима души са загинали и 17 са ранени при поне три терористични нападения в Южна Франция, предадоха агенциите. Властите обявиха, че се смята, че един човек е бил убит при заложническа драма в град Треб, съобщи телевизия BFM.

Мъжът, взел заложници в супермаркет в Южна Франция, бе убит по-късно от полицейските спецчасти. Преди това той е поискал да бъде освободен главния обвиняем по делото за терористичните нападения в Париж - Салах Абдеслам. Действията му са обявени за терористичен акт от прокуратурата във Франция.

Оказва се, че взелият заложници е познат на френските служби като радикален ислямист, но името му не се споменава. Знае се само, че е мароканец, а възрастта му е около 30 години. На мястото, където той взе заложници, бяха майка му и сестра му, които безуспешно го призоваха да се предаде. Полицейски източници твърдят, че той бе въоръжен и е разполагал с гранати. По-късно няколко заложниците бяха освободени. Според "Скай нюз Арабия" вече има и поета от "Ислямска държава"*(ИД) в нарочно обръщение отговорност за нападението във Франция.

Френският премиер Едуар Филип обяви, че изглежда става въпрос за терористичен акт. По-рано е бил ранен полицай, но не е ясно дали инцидентите са свързани.

Френското вътрешно министерство потвърди, че тече полицейска операция в отговор на вземането на заложници в град Треб, който се намира близо до Тулуза. Според френската прокуратура мъжът, който е взел заложниците, твърдеше, че е член на терористичната групировка "Ислямска държава". Уточнява се, че похитителят е открил стрелба по полицаи в Каркасон и след това се е барикадирал в супермаркет в Треб.
Франция беше ударена от няколко кръвопролитни джихадистки атаки от 2015 г. насам. Извънредното положение, което беше належно след атаките в Париж през ноември 2015 г., при които загинаха 130 души, беше отменено през октомври.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6300 |23.03.2018 ”Ислямска държава” пое отговорност за нападението във Франция . 3| 6237 |23.03.2018 Ислямист взе заложници в супермаркет във Франция . 0| 6037 |20.03.2018 Бившият шеф на полицията в Асеновград застава пред Темида . 3| 5267 |15.03.2018 Германия, Франция, Великобритания и САЩ заформят антируски алианс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads