Реклама / Ads
0| 5671 |06.03.2007 НОВИНИ

От полицията зависи колко място за действие се предоставя на престъпните групи

.
Сръбската полиция предоставяла винаги пълна информация на нашата за подземния свят, който действал в тесни балкански връзки
 

Асоциацията на директорите на полицията от Югоизточна Европа ще заседава извънредно в София. Във форума ще участва директорът на Националната служба "Полиция" главен комисар Валентин Петров, който е вицепрезидент на организацията, както и директорите на полицията на другите осем членуващи държави. Заседанието ще открие министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Има четири основни балкански страни, от които идват капитали с неизяснен произход. Това обясни главен комисар Валентин Петров по БТВ. Петров каза, че е необходимо да се извърши още много работа относно лица, извършили поръчкови убийства в България и изрази надежда, че на срещата в София ще се обсъждат мерките, по които ще се противодейства на балканската организирана престъпност и ще се осигурява стратегическо взаимодействие на полицейските служби на страните от Югоизточна Европа. Главен комисар Петров допълни, че е имало събития през вчерашния ден, които го карат да бъде оптимист за разкриването на случая “Може”.

Генерал Молидар Симич, началник на полицията в Белград каза, че както на Балканите, така и в Сърбия има организирани престъпни групи, които действат помежду си и се прави всичко възможно да се предотврати тяхната дейност. Има идея за включването на представители на Турция, Гърция и Молдова, които до този момент не участват в общите балкански действия срещу организираната престъпност. В Сърбия най-големите организирани престъпни групи са разбити с акцията “Сабя” и от полицията зависи колко място за действие се предоставя на престъпните групи. Началникът на белградската полиция допълни, че сръбската полиция предоставя винаги пълна информация на българските си партньори, относно лица, за които има информация за незаконно действие и са от интерес за България. Той каза също така, че емблематичните фигури на българския подземен свят не трябва да се обявяват пред обществеността, за да имат ефект. Молидар Симич изнесе информацията, че операция “Сабя” е било условието да бъдат разкрити 28 поръчкови убийства на територията на Република Сърбия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 1346 |28.03.2024 Спипаха дипломатическа кола с нелегални мигранти на "Капитан Андреево" . 2| 1372 |28.03.2024 Съдът върна "Евролаб" в лабораторията на "Капитан Андреево". Вътев заяви, че обжалват решението . 0| 1623 |28.03.2024 Tежко въоръжени и маскирани униформени с кучета проверяват центровете за мигранти в София. Има задържан . 2| 1811 |28.03.2024 АФП: В центъра на последната криза в България е бившият премиер Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads