Реклама / Ads
5| 7315 |12.08.2013 НОВИНИ

Половин София остана без ток, МОЛ-ът на "Стамболийски" пак изпуши

.
Тежка авария в съоръжение "Орион" в квартал "Захарна фабрика" е причинила спиране на електрозахранването в част от центъра на столицата, съобщиха от ЧЕЗ.
 

В резултат на аварията от електроенергийната мрежа в София са отпаднали две подстанции "Средец" и "Боримечката". Освен центъра са засегнати и други квартали. Все още се изясняват причините за аварията като всички екипи на ЧЕЗ работят по възстановяване на електроснабдяването.

В следствие на тежката авария в електрозахранването и генераторът на столичния мол на бул. "Александър Стамболийски" е аварирал и е започнал да пуши, предаде БНР. Полицията обясни, че няма пожар в търговския център, но част от сградата е задимена в резултат на повредата.

Спирането на тока в центъра се отрази и на движещите се в тази част на София трамваи. Част от тях няма как да се движат докато не бъде разрешен проблема. По-късно частично е било възстановено електрозахранването на трамваите по бул. бул. „Цар Борис III". По линии 4 и 5 вече се движат трамваи.

Спрени са тролеите по бул. "Сливница", бул. „Прага", бул. Патриарх Евтимий", Петте кюшета и трамваите по бул. "Христо Ботев".

Аварийните екипи на ЧЕЗ работят за максимално бързо възстановяване на подаването на електричество, съобщиха от компанията.

В 10.58 часа автоматично е изключил кабел 110 киловолта „Захарна фабрика" в подстанция „Орион", което е довело до отпадане на подстанции „Средец", „Боримечката" и „Витоша". Без ток са районите „Илинден", „Сердика", „Триадица", „Красна поляна", „Възраждане", „Оборище", „Средец", „Красно село". Засегнат е електротранспорта и телефонният център на ЧЕЗ.

Извършват се превключвания и се работи за възстановяване на електроснабдяването на засегнатите райони. Всички аварийни екипи на ЧЕЗ работят за изясняване на причините за аварията и нейния обхват. Компанията поддържа връзка със Столична община.

Редовно ще се подава информация за действията по отстраняване на аварията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5910 |07.08.2013 Убиха мъж пред казино в София . 0| 5585 |05.08.2013 Дете се удави в София пред сестричката си . 62| 9696 |05.08.2013 АЕЦ "Белене" - златна мина за олигарси от Перник и София . 5| 10787 |05.08.2013 Знамената са спуснати наполовина, днес е ден на национален траур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads