Реклама / Ads
55| 5007 |08.06.2011 НОВИНИ

Половината българи искат и Борисов, и АЕЦ - Белене

.
По-малко от половината българи подкрепят проекта АЕЦ "Белене", защото смятат, че ползите от него са повече. Това сочат данните от национално представително проучване на “Алфа рисърч“, представено в БТА днес.
 
52% посочват, че централата не трябва да се строи, ако е икономически неизгодна, а 44% са отговорили, че АЕЦ “Белене“ трябва да се построи, защото ползите са повече. Хората без мнение са 4%.

Данните на “Алфа рисърч“ отразяват далеч по неуверена подкрепа за проекта от представената преди дни в изследване на “Афис“, според което 64% от българите са на мнение, че АЕЦ "Белене" по-скоро или категорично трябва да бъде довършена.

На въпрос “Ако правителството вземе решение да се строи АЕЦ “Белене“, вие бихте ли го подкрепили, 51% от анкетираните от “Алфа рисърч“ отговарят с “да“, 43% с “не“, а 6% нямат отговор.

Противоречиви настроения в обществото създава лансирането на Бойко Борисов за президент, отчитат социолозите. Данните сочат, че едва 28 % от българите искат той да бъде новият държавен глава, 66 % смятат, че трябва да остане на поста министър-председател.

33 % от хората виждат в кандидатурата на Борисов по-високи отговорности, 60 % са категорични, че това ще бъде бягство от отговорност. Интересно е, че Борисов би получил по-висок резултат от всеки друг кандидат на ГЕРБ, но и неговият опонент също. Обратното всеки друг кандидат на ГЕРБ, макар да не мотивира така силно симпатизантите на ГЕРБ, привлича гласове от по-широк политически спектър.

Меглена Кунева влиза в кандидат - президентската надпревара с високи начални оценки – 34 % от хората я подкрепят, но още не електорално. Предизвикателството пред Кунева е да успее да задържи подкрепа от симпатизанти на други политически сили. Във всички случаи, включването в президентската кампания на известни, поне засега претенденти – Волен Сидеров, Меглена Кунева, кандидат на СК, прави невъзможно излъчването на новия президент на първи тур, освен ако ДПС не подкрепи ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7958 |08.06.2011 ЕП каза "да" на България за Шенген . 5| 5314 |08.06.2011 Напаст от кърлежи в България . 14| 5478 |03.06.2011 Яжте краставици, Е.коли не може да стигне до България . 8| 4920 |02.06.2011 Тенчо Попов ще съди България в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads